„Do Vítkovic jsem se kvůli něčemu vrátil a kvůli něčemu tady hraju. Je to těžké, jsou ve mně emoce,“ řekl Olesz.

Vítkovice postoupily do čtvrtfinále po čtyřech letech, navíc po vydařené základní části ze čtvrtého místa. O to víc asi tohle bleskové vyřazení bolí…

Je to tak, jsme obrovsky zklamaní. Je to v každém z nás. Těžko se hledají slova… V sérii rozhodly produktivita a koncovka. To, co nám šlo v základní části, to nám teď nevycházelo. Nedokázali jsme na to navázat. Vůbec jsme si šance nevytvářeli, nebo se nám tam puky neodrazily.

Kometa potvrdila, že je týmem pro play-off. S loňským tažením už v něm má na kontě deset výher v řadě…

Je velice těžké hodnotit hru Brna. Ano, ukázali zkušenost – a ano, mají výborný tým. My jsme je bohužel nedokázali překonat. Když tam byly náznaky, že u nich zůstaneme, tak na to hned zareagovali, dostali to ven a my se ani pořádně v jejich pásmu neudrželi.

Klíčové byly přesilovky. Dali v nich šest gólů, vy dva…

O tom už jsme mluvili dřív. Hlavně první dva zápasy rozhodly speciální týmy. Tedy ty, které chodí na přesilovky. My jsme v nich dali dva góly, oni čtyři. A vůbec jsme na to nenavázali ani v Brně. Šancí celkově moc nebylo.

Bohumil Páník, trenér Baníku.
Baník musí být silný, řekl po další porážce kouč Páník
Oktagon 5 v Ostravě-Porubě.
MMA: Oktagon 5 oslnil Ostravu. Kralovali domácí borci i Slováci Boráros a Klein

Jít ve čtvrtfinále na pátý tým, který má takovou sílu, to je hodně složité…

Dneska je hokej velice vyrovnaný a dalo se to sledovat celou sezonu. Je těžké to pět minut po vyřazení vše hodnotit, jsou ve mně emoce. Ano, kdybychom šli na jiného soupeře… Ale na „kdyby“ se nehraje. Na tohle se nemůžeme vymlouval.

Do čtvrtého utkání jste dobře vstoupili. Vedli 1:0 a dlouho odolávali v mnoha oslabeních. Co jste změnili?

Nezměnili jsme nic, akorát jsme si to více hlídali. Oni neměli ty krosové nahrávky. Nebylo to o změně, ale o tom, že my jsme byli v obraně ještě preciznější. Předtím tam byla vždy nějaká chyba, špatný pohyb, což oni hned potrestali. Teď jsme se toho vyvarovali. Ale nakonec ani to nestačilo.

Jak moc vám to ubralo sil? Několikrát jste hráli dokonce ve třech…

Síly to až tak nebere. Spíše je pak problém se dostat do tempa. Když jste dlouho v oslabení, tak na to pak ve hře pět na pět nemůžete navázat. A Kometa se do toho dostala, hlavně ti jejich silní hráči na puku. To bylo rozhodující.

GRATULACE. Gólman Vítkovic Patrik Bartošák (vpravo) se loučí po konci série s brněnským kolegou Markem Čiliakem.
„Je to ostuda, jinak to nazvat nemůžu. Neskutečně se stydím,“ přiznal Bartošák
Utkání 21. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Dukla Praha, 17. března 2018 v Ostravě. (střed) Diop Dame a Ostojic Ivan.
Je to katastrofa, řekl Diop. Ostatní hráči si nebyli po utkání ničím jisti