„Byl to těžký duel, bojovný, hodně se bruslilo. Bylo to o to náročnější, že se hrálo po svátcích. Jsme velmi rádi, že jsme znovu bodovali, navíc konečně za plný počet," řekl Hrbas. Vítkovice bodovaly posedmé v řadě, plně během této série teprve podruhé. Naposledy se jim to podařilo před měsícem, kdy doma zdolaly Olomouc 3:1.

Rodák z Klatov byl rád, že se konečně prosadil. V první třetině na konci přesilovky vyrovnával na 1:1 ze skrumáže. „Ze střel mi to tam nepadá, od modré už vůbec ne, no tak jsem musel dojet až na brankoviště, abych to tam doklepl. V přesilovce jsme se snažili všechno střílet, chodit před branku a dorážet. Vyšlo to," culil se Hrbas.

Po utkání přiznal, že to bylo zřejmě jeho nejpovedenější vystoupení za Vítkovice. „Vlastně všechno co jsem udělal, mi vyšlo. Jsem rád, že mi šly po svátcích hlavně nohy. Samozřejmě jsem nabral asi nějaká kila, tak jako každý rok. Proto jsem rád, že mi utkání tak sedlo. Ještě toho ale musím hodně vyjezdit," usmíval se Hrbas.

Na první gól v sezoně čekal celkem 27 zápasů. Neprosadil se totiž ani na začátku ročníku během devíti duelů za Spartu. „Jsem za to rád. Snad ale góly ještě přijdou," dodal spolehlivý bek, který odehrál za Vítkovice 18 zápasů a připsal si pět bodů (1+4). V hodnocení účasti na ledě je na čísle +4, což ho řadí v týmu na dělené čtvrté místo.

Další body budou moci přidat Hrbas a spol. již dnes, kdy hostí od 17 hodin poslední Karlovy Vary. „Nesmíme se dívat na jejich postavení v tabulce. Je to mladý, houževnatý tým, který hraje agresivní hokej. Jejich výkony jdou navíc stále nahoru," narážel vítkovický kouč Pavel Trnka na jejich pondělní výhru 4:2 nad Brnem.