Vladimír Vůjtek mladší si na nedostatek práce během MS rozhodně nemůže stěžovat. „Volnější program jsem měl jen úvodní tři dny, nyní to už je jedna schůzka za druhou," přiznává Vůjtek mladší, který už dnes míří do Prahy na vyvrcholení turnaje.

K budoucnosti kouče Slovenska v exkluzivním rozhovoru pro Deník říká:  „Nevěřím, že táta úplně skončí. Třeba u hokeje v nějaké funkci zůstane."

Proč podle vás Slovensko nepostoupilo do čtvrtfinále?

Táta to někde řekl vcelku jasně, že se není na co vymlouvat. I já si myslím, že Slovensku ublížil náročný program, kdy v pěti dnech odehrálo čtyři zápasy a prohrálo smolně rozehraný zápas s Norskem. Pak je tu taky nízká produktivita týmu, která byla znát ve všech zápasech. Nikdo Slováky vyloženě nepřehrál, přesto v osmičce nejsou.

Otci jste na posledním velkém turnaji s celou rodinou hodně fandil. Jste zklamaný?

Tak se to říct nedá, spíše smutný z toho, že táta do čtvrtfinále nepostoupil. Přál jsem to i slovenským fanouškům, kteří byli v Ostravě naprosto šílení. Ta kulisa byla v některých chvílích až neskutečná. Na druhé straně se na to dívám i reálně a hlavní je, že Slováci postoupili na ZOH.

Myslíte si, že to byl pro vašeho tátu doopravdy poslední velký turnaj?

Takhle o tom mluvil, nyní je pro něj doopravdy důležité, aby si odpočinul, protože celý slovenský tým byl už kvůli skvělé atmosféře v Ostravě pod obrovským tlakem. Co bude v létě, se ještě uvidí (na chvíli se odmlčí).

Něco jste chtěl říct…

Je to jen můj názor a s tátou jsme se o tom nebavili, ale jak ho znám, tak nevěřím moc tomu, že zůstane bez hokeje úplně. Prostě si myslím, že když už nebude trenérem, tak bude u hokeje působit třeba v trošku jiné roli nebo funkci.

Během světového šampionátu se hodně mluví o pokračování Slovanu v ruské KHL. Vy jako agent společnosti Eurohockey Services máte asi velký zájem, aby klub z Bratislavy v soutěži pokračoval.

Daleko hůře jsou na tom hráči, kteří tam působí a pořád nevědí, na čem jsou. Mají tam nemalé finanční závazky a pro nás agenty bylo chvílemi hodně obtížně je udržet, aby se na situaci stále dívali pozitivně.

Sám si myslíte, že Slovan bude KHL hrát.

Já pevně věřím, že ano. Nic jiného mi ani nezbývá…

Jeden přestup se vám podařilo realizovat. Ondřej Roman odchází z Vítkovic do ruské KHL.

Jekatěrinburg Ondru Romana draftoval už v roce 2009 a o jeho odchodu jsme jednali průběžně dva roky. Měly o něj zájem i jiné ruské kluby, ale hlavně kvůli tomu, že jeho práva drží pro KHL Jekatěrinburg, odešel právě tam.

Vítkovicím se tak rozpadá úderný útok Huna Roman Svačina.

Rozhodla velká touha Ondry zkusit ještě zahraniční angažmá. Byla to jeho priorita. Z extraligy se o jeho služby ucházelo několik top klubů, včetně Vítkovic.

Jak to vypadá s dalším klíčovým útočníkem z formace, Vladimírem Svačinou?

Stále nabídky řešíme, ve hře je i možnost jeho odchodu do Jekatěrinburgu, což bych si hodně přál. Byla by škoda, tak úderné duo rozbít. Taky Sváča (Vladimír Svačina) preferuje odchod do zahraničí, i když jsou ve hře i dva české kluby z absolutní špičky. Ty o něj doopravdy hodně stojí.

Možnost, že by zůstal ve Vítkovicích, ještě existuje?

Nemyslím si, že by pokračoval v Ostravě. Vítkovice neprojevily takový zájem, aby tam zůstal.