Dvaadvacetiletý odchovanec ostravského klubu otevřel už v 6. minutě skóre zápasu, když v oslabení nekompromisně zakončil s obráncem Slobodou přečíslení dvou na jednoho a nasměroval svůj tým k vysoké výhře 7:0.

V extralize jste se střelecky trápili, proti Nitře to ale rozbalili. Vy sám jste si připsal gól a asistenci, což jsou vaše první body v sezoně…

Jsem za ně moc rád, hlavně mě ale těší výhra. Do zápasu jsme vletěli po hlavě. Po celou dobu jsme se na trénincích věnovali zakončení a konečně se nám to vyplatilo. Před zápasem byla v kabině nálada dobrá, šli jsme si ho užít a zabojovat o vítězství.

Sedm gólů je pro vás jako tým skvělá vizitka. O to víc vzhledem k tomu, že jste se v domácí soutěži dostávali těžko přes dva…

Je super, že jsme dali tolik gólů. Plán byl zase stejný, co nejvíce střílet. I na tréninku jsme si góly počítali, a když nepadaly, za trest jsme museli bruslit. Těší nás, že jsme věci z tréninků konečně přenesli do zápasu. Hlavní je střílet z každé pozice.

Mluvil jste o tom, že před zápasem byla v kabině nálada dobrá. Po něm musela být fantastická…

Jo, super, ale jako mistři světa se necítíme. Pořád to byl jeden zápas. Nitra na tom byla fyzicky docela dobře, ale bruslařsky jsme na tom byli lépe. Sice jsme vyhráli 7:0, ale odveta jen formalita nebude. Doma si budou více věřit. Postup ještě v kapse úplně nemáme. (noh)