Výtiskova dominance nemá obdoby. Zkušený bek posbíral už 152 bodů, jen za listopad si jich připsal 46, když rozdal 22 hitů a zblokoval 23 střel. Druhý v pořadí Bedřich Köhler zaznamenal 28 bodů. „Každý je porazitelný, i když u Honzy Výtiska je to těžší,“ pousmál se mladý vítkovický obránce Lukáš Klok.

Právě on může po více než roce svého zkušenějšího parťáka z obrany o zelenou helmu připravit. Klok vévodí s 20 body prosincovým statistikám Radegast indexu. Do konce roku je na programu pět kol. Vítkovice jsou zatím v posledním měsíci roku aktivní.

Kromě vedoucího Kloka je na třetím místě se 17 body Marek Hrbas, pátý pak se 16 body Ivan Baranka. Výtisk stihl v prosinci jediné utkání se Zlínem (5:0) a s pěti body zatím zaostává. Podle všeho by ale měl být po reprezentační pauze zpět v akci. Přesněji v utkání 31. kola, které odehrají Ostravané ve středu 20. prosince doma s Pardubicemi.

Výtisk má v extralize u soupeřů respekt. „On se ničeho nebojí, střelám jde naproti po hlavě. Pokud stojí metr nebo dva metry před bránou, tak je těžké ho obstřelit, puky si ho většinou najdou,“ řekl na adresu Výtiska urostlý chomutovský obránce Juraj Valach.