„Musel jsem se jít chvíli vydýchat, protože ve mně planou emoce," řekl očividně rozladěný trenér Vítkovic Jakub Petr. „Tohle není vítkovická cesta, výkon hráčů nebyl hoden vítkovického klubu," zlobil se. „Tento týden jsme si měli užít hokej a pozvat diváky na play-off," pokračoval.

„Ano, Olomouc hrála výborně, ale my jsme ukázali, proč nepatříme do šestky. Nejsme konzistentní mužstvo, nedokážeme navázat na dobré výkony. Takhle si to nepředstavuju. Kabina to dostala patřičně najevo a i v ranních hodinách jí to připomenu," dodal Jakub Petr.

„Věděli jsme, že Olomouc potřebuje tři body, my ale taky chtěli vyhrát a zajistit si už domácí výhodu pro předkolo. Bohužel místo abychom navázali na výkony z minulých zápasů, stane se tohle. Těžko se můžeme obhajovat, když jsme nedali ani gól," podotkl vítkovický útočník Stanislav Balán.

Hanáci zvítězili v Ostravě i díky 29 zákrokům gólmana Branislava Konráda poprvé v české extralize, a stále mohou proniknout do vyřazovacích bojů. Olomoucká brankářská jednička si připsala šesté čisté konto v ročníku, druhé ze sebou.

„Ještě žijeme," usmíval se Konrád. V posledním kole potřebují Hanáci plně bodovat a věřit v zaváhání Plzně i Zlína. „Ještě se to dá s kouskem štěstí uhrát. Už to vypadalo beznadějně, ale před posledními pěti zápasy jsme si řekli, že to zkusíme a rázem jsme desítce na dostřel. Porveme se o to," uzavřel Branislav Konrád.