Vítkovický kapitán Olesz dokonce přivezl na sraz svůj sportovně upravený vůz Subaru, který nechyběl mezi vystavenými auty. „Jak Rosťa Olesz, tak Roman Szturc jsou velkými automobilovými fanoušky. Společnost Libros, v jejímž areálu se akce konala, je navíc naším partnerem, takže je všem jasné, proč jsme si takovou událost nemohli nechat ujít,“ řekl prezident HC Vítkovice Ridera Petr Handl.

„Já osobně jsem tady už druhým rokem. Známe se s pořadateli Driftex Day, líbí se mi auta, líbí se mi rychlost, voní mi to tady, takže na takové akci se vždy rád ukážu,“ usmíval se Roman Szturc, který v minulém roce na stejné akci řídil vůz Subaru spoluhráče a kamaráda Olesze. „Loni jsme jezdili, takže jsme si vyzkoušeli i driftování a bylo to skvělé,“ podotkl Szturc.

„Jsme tady kvůli autům. Je to úžasná věc, možnost pro fanoušky aut, ale i hokeje. Tady v Centru bezpečnosti Libros si navíc každý může vyzkoušet bezpečnostní jízdu, jak se auto chová na vodě a při dalších situacích, které můžou každého řidiče i v běžném provozu potkat, takže je to nejen o zábavě, ale i o skvělé zkušenosti,“ dodal Rostislav Olesz.

Vítkovickou účast doplnilo i vystoupení roztleskávaček z Fit&Fun Cheerleaders Ostrava, které pravidelně vystupují na domácích zápasech HC Vítkovice Ridera.

Kanadský útočník Samson Mahbod během prvního dne v extraligových Vítkovicích.
Mahbod zůstává ve Vítkovicích. "Snad bude zase platný,“ řekl kouč Petr