První kapela Aj dont ker odstartovala hudební maraton ve čtyři hodiny odpoledne. V té době už se po areálu karvinských Lodiček potulovaly prvních skupinky hudebních fanoušků. Kapela se úkolu „otevřít“ festival zhostila se ctí. Po ní naskočila na scénu karvinská kapela Phanta Rei, která měla na své vystoupení více prostoru, následující kapela Boycott totiž na poslední chvíli odřekla účast. Phanta Rei slavili úspěch zejména s písní Bójka v hlubinách a také se sólovkou kytaristy a zpěváka Jana Szajtera pojmenovanou Kytarový mág.

V půl sedmé se na jevišti objevila nejznámější karvinská kapela Epikrux. Jejich koncert byl výjimečný, byl totiž poslední, který Epikrux společně odehráli. „Poslední koncert byl naprosto podle našich představ, jsem rádi, že jsme mohli zahrát před domácím publikem zrovna na Dokořánu, se kterým spolupracujeme už řadu let. Užili jsme si to, ale samozřejmě to byla i trocha nostalgie,“ řekl basák Epikrux Rosťa Böhm.

Celý festival doslova roztančila ostravská kapela Fiha, která se svými písněmi nabitými energií slavila obrovský úspěch. Poté už následoval hlavní tahák večera kapela Charlie Straight, předvedli téměř hodinovou velkolepou show, která četné publikum uvedla do varu. Svoje vystoupení zakončili hitem Bathroom song.

„Jsme rádi, že jsme na Dokořánu mohli hrát, už jsme tady hráli jednou a bylo to super, takže si myslím, že to letos nebude jinak,“ prozradil basista Charlie Straight Johny Ciencala. „Fanoušci byli skvělí a moc se nám líbila i Fiha, která hrála před námi a určitě si počkám na kapely, které budou hrát po nás,“ dodal Johny.

Poslední dvě čtvrteční kapely způsobily doslova výbuch reggae šílenství, které započali Pub Animals a naladěné fanoušky dorazili známí Silejesijah All Stars, kteří na Dokořánu hráli už loni.

Martin Skřivánek