Festival Beats for Love, který vloni navštívilo 35 tisíc lidí, a který se tak stal největším festivalem taneční hudby ve střední Evropě, se opět rozroste. Organizátoři včera oznámili, že třetí ročník festivalu, který se bude konat od 2. do 5. července, se protáhne na čtyři dny a plocha areálu se zdvojnásobí na téměř sto tisíc metrů čtverečních.

„Čekáme, že by mohlo přijít až padsát tisíc lidí. Navyšujeme také počet pódií, z osmi na jedenáct," řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf s tím, že letos vystoupí 350 interpretů, což je o sto více než vloni.

Rozroste se také doprovodný program. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet adrenalinovou skluzavku či se stát součástí streetdancových battlů, na které je nyní přihlášeno kolem 1400 účastníků.

Premiéra pArty vlaků

Poprvé v České republice z Prahy pojedou také pArty vlaky, ve kterých budou hrát dýdžejové, a naladí tak cestující na festivalovou atmosféru.

„Byli jsme také vybráni mezi patnáct festivalů z celého světa, které budou snímány Národním úřadem pro letectví a kosmonautiku (NASA). Ti budou pomocí družice fotit návštěvníky, a vytvoří tak naprosto jedinečné fotografie celé akce," prozradil za organizátory festivalu Matyáš Ožana.

Do třetího ročníku Beats for Love se rozhodli organizátoři také mnohem více investovat. „Za interprety jsme letos utratili kolem dvanácti milionů korun. Vloni to bylo přes sedm milionů, předloni přes čtyři miliony," přiblížil Kamil Rudolf.

Hvězdy

Hlavní hvězdou bude Pendulum DJ set, patřící k průkopníkům drum and bass. Dalšími lákadly jsou Drumsound & Bassline Smith, DJ Tonka, Sonny Wharton nebo maskovaní dýdžejové Američan PHNTM a Venezuelan Zardonic.

„Z domácí scény dorazí Cocoman, několikanásobný vítěz hudebních cen Anděl, nebo Majk Spirit ze Slovenska, který na festivalu představí nové album," uvedl Kamil Rudolf a doplnil, že tentokrát bude Spirit na velké stage, aby se neopakovala loňská situace. Majk Spirit tehdy vystoupil v oplocené party village určené jen pro omezený počet lidí, což jeho fanoušky, kteří se nedostali dovnitř, naštvalo. Ve chvíli, kdy se na pódiu objevil slovenský rapper, nespokojený dav plot shodil a přes ochranku se prodral násilím. „Party village ale zůstane, nicméně bude dvakrát větší, abychom zamezili podobným problémům," doplnil Kamil Rudolf.

Markéta Jarmarová