Úroveň jejich inscenací je navýsost profesionální. Proto je Bílé divadlo častým hostem různých renomovaných domácích a zahraničních profesionálních festivalů a přehlídek, kde soubor doslova boduje. Neotřelá dramaturgie, postmoderní režijní nápady to vše vzbuzuje respekt a uznání diváků, ale i odborné kritiky.

Mezi nejznámější opusy souboru patří férie Ty, který lyžuješ, ve které herci Bílého divadla spolu s komorním smyčcovým kvartetem povýšili nahotu mužského těla na divadelní kostým a sklízejí s ní úspěchy stejně v Ostravě, Praze, Katovicích, ale také jinde.

Duší divadelního souboru je jeho principál Jan Číhal. Jak uvedl internetový deník pro kulturu Ostravan. cz, před časem překonal nelehké zdravotní obtíže a chystá další překvapení pro diváky.

Scénáře autorských představení leží právě na bedrech Jana Číhala, kterému dobře sekunduje Vladimír Machek. V tvůrčí dvojici vznikla už řada dramatizací prozaických a poetických textů.

„V letošním roce se chystáme na divadelní festivaly do Maďarska, Německa a také na několik divadelních festivalů na Slovensku a v Polsku," prozradil Jan Číhal.