VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bylo nás pět aneb V Hospodě U Druhé šance

Ostrava /RECEPT UVNITŘ/ - Tentokrát se bude vařit z ryb. Každý si uloví svého kapra a pak proběhne „kurz" zpracování rybího masa.

9.10.2013
SDÍLEJ:

Snímek z natáčení pořadu V Hospodě U Druhé šance.Foto: Rostislav Šimek

V televizní reality show V Hospodě U Druhé šance je už polovina soutěžících ze hry. Na vítěze soutěže čeká pracovní uplatnění v obnovené ostravské restauraci Pod Věží a to je velká motivace pro pětici, která dnes večer nastoupí. Můžete sledovat na ČT1 od 21.30 hodin.

Dnešní velké téma jsou ryby. Každý má možnost ulovit si svého kapra na udici a tuto idylku na břehu rybníka vystřídá praktický výcvik ve zpracování rybího masa. Poté má pětičlenný tým za úkol uspořádat v zahradní části restaurace Pod Věží odpolední garden party. V individuální soutěži se ještě jednou vracíme k rybám. Každý soutěžící si vylosuje některou z našich sladkovodních krasavic a připraví z ní speciality podle vlastního uvážení. Vašek, Petr, Jiřina, Simona a Nikola se předhánějí v nápadech. Na konci padne pro jednoho z nich nemilosrdný verdikt. Zkuste i vy odhadnout, jak se bude soutěž vyvíjet dál, a tipujte, kdo bude vítěz. Nejlépe na adrese www.hospodaudruhesance.cz, kde najdete řadu dobrých receptů.

Rybí papilota (4 porce)

Skvělý recept pro přípravu tuzemských sladkovodních ryb, jako jsou kapr, sumeček, tolstolobik, amur nebo štika.

SUROVINY:750 g oblíbené sladkovodní ryby
250 g zeleniny (podle chuti nebo momentální dostupnosti) například brambory, žampiony, šalotka, hlíva ústřičná, fenykl, cherry rajčátka, čerstvý špenát, mangold, cuketa, lilek, mrkev, jarní cibulka.

NA DOCHUCENÍ:
kapary, ančovičky, citronová šťáva, olivy, čerstvé bylinky podle vlastního výběru (např. petržel, kopr, šalvěj, citronový tymián) olivový olej, máslo, čerstvý pepř, sůl

POSTUP:Rybu nakrájíme na malé, přibližně jeden centimetr široké proužky, osolíme a opepříme. Na tenké plátky nebo nudličky nakrájíme zeleninu, ochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem.
Na alobal navršíme tenčí vrstvu nakrájené zeleniny a na ni položíme kousky ryby, nakonec přidáme plátek másla a větvičku zvolené bylinky. Přibližně stejné množství alobalu, jako je to, co jsme pokryli zeleninou a rybím masem, přehneme přes potraviny a vytvoříme kapsu, kterou na okrajích 3x ohneme (srolujeme), aby neunikal vzduch. Rozpálíme suchou pánev a na ni dáme papilotu. Přes utěrku přimáčkneme okraje papiloty k pánvi. POZOR! Ať se neprotrhne! Stáhneme žár na polovinu. Až se papilota nafoukne, necháme ji na ohni ještě sedm minut, poté vypneme a necháme ještě dalších pět minut na pánvi bez ohně dojít. Horkou papilotu podáváme uzavřenou na talíři, aby nevyprchala vůně. Každý strávník si ji sám roztrhne. Jako příloha se hodí bílé pečivo.

Autor: Břetislav Uhlář

9.10.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Sledování výsledků parlamentních voleb ve štábu ANO, 21. října v Praze. Babis
56

Andrea Babišová z Bohumína: Největší radost z podoby jmen měl šéf marketingu ANO

Tomio Okamura (uprostřed) slaví úspěch SPD ve volbách.
6

SPD: Za úspěch v regionu vděčíme i zkušenostem s islamizací Havířova

ČSSD: Nikde nikdo, ani slovo... ODS: Dnes není důvod plakat!

/OHLÉDNUTÍ ZA VOLBAMI/ Sokolská třída v centru Ostravy. Obvyklé místo volebních štábů dvou stran z opačného politického spektra nemůže naskýtat v sobotu v podvečer odlišnější pohled. Zatímco u občanských demokratů panuje rušno i vstřícnost, sociální demokraté mají v oknech tmu, zamčeno a telefony neberou.  

OHLÉDNUTÍ DENÍKU: Zajímavosti a čísla z voleb v kraji

Hnutí ANO není jediné, kdo sklidil v letošních volbách u voličů v kraji výrazný úspěch, slaví i druhé SPD Tomia Okamury. Podívejte se s námi, jaké další zajímavé postřehy redaktoři Deníku v letošních volbám zaznamenali.

OBRAZEM: Piráti překonali stanovený cíl, ale v Ostravě rum proudem netekl

/OHLÉDNUTÍ ZA VOLBAMI/ Piráti, větřící úspěch, se v Ostravě začali scházet už od 15. hodiny, krátce po skončení voleb. „Zakotvili“ v klubu Fabric v Plynárenské ulici.  

Řepiště televizní premiéru neustály, po zápase se radovala Doubrava

/FOTOGALERIE/ Devět stovek diváků vidělo tři góly. V Řepištích se v utkání fotbalové I.B třídy, skupiny C, nakonec z jasného vítězství 3:0 radovali hosté z Doubravy. Branky vítězů zaznamenali Pavel Entner, Kamil Antal a Jiří Kuzník.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení