V televizní reality show V Hospodě U Druhé šance je už polovina soutěžících ze hry. Na vítěze soutěže čeká pracovní uplatnění v obnovené ostravské restauraci Pod Věží a to je velká motivace pro pětici, která dnes večer nastoupí. Můžete sledovat na ČT1 od 21.30 hodin.

Dnešní velké téma jsou ryby. Každý má možnost ulovit si svého kapra na udici a tuto idylku na břehu rybníka vystřídá praktický výcvik ve zpracování rybího masa. Poté má pětičlenný tým za úkol uspořádat v zahradní části restaurace Pod Věží odpolední garden party. V individuální soutěži se ještě jednou vracíme k rybám. Každý soutěžící si vylosuje některou z našich sladkovodních krasavic a připraví z ní speciality podle vlastního uvážení. Vašek, Petr, Jiřina, Simona a Nikola se předhánějí v nápadech. Na konci padne pro jednoho z nich nemilosrdný verdikt. Zkuste i vy odhadnout, jak se bude soutěž vyvíjet dál, a tipujte, kdo bude vítěz. Nejlépe na adrese www.hospodaudruhesance.cz, kde najdete řadu dobrých receptů.

Rybí papilota (4 porce)

Skvělý recept pro přípravu tuzemských sladkovodních ryb, jako jsou kapr, sumeček, tolstolobik, amur nebo štika.

SUROVINY:750 g oblíbené sladkovodní ryby
250 g zeleniny (podle chuti nebo momentální dostupnosti) například brambory, žampiony, šalotka, hlíva ústřičná, fenykl, cherry rajčátka, čerstvý špenát, mangold, cuketa, lilek, mrkev, jarní cibulka.

NA DOCHUCENÍ:
kapary, ančovičky, citronová šťáva, olivy, čerstvé bylinky podle vlastního výběru (např. petržel, kopr, šalvěj, citronový tymián) olivový olej, máslo, čerstvý pepř, sůl

POSTUP:Rybu nakrájíme na malé, přibližně jeden centimetr široké proužky, osolíme a opepříme. Na tenké plátky nebo nudličky nakrájíme zeleninu, ochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem.
Na alobal navršíme tenčí vrstvu nakrájené zeleniny a na ni položíme kousky ryby, nakonec přidáme plátek másla a větvičku zvolené bylinky. Přibližně stejné množství alobalu, jako je to, co jsme pokryli zeleninou a rybím masem, přehneme přes potraviny a vytvoříme kapsu, kterou na okrajích 3x ohneme (srolujeme), aby neunikal vzduch. Rozpálíme suchou pánev a na ni dáme papilotu. Přes utěrku přimáčkneme okraje papiloty k pánvi. POZOR! Ať se neprotrhne! Stáhneme žár na polovinu. Až se papilota nafoukne, necháme ji na ohni ještě sedm minut, poté vypneme a necháme ještě dalších pět minut na pánvi bez ohně dojít. Horkou papilotu podáváme uzavřenou na talíři, aby nevyprchala vůně. Každý strávník si ji sám roztrhne. Jako příloha se hodí bílé pečivo.