Národní divadlo moravskoslezské (NDM) nabízí svým divákům během adventu i vánočních svátků již tradičně představení se zimní nebo vánoční tematikou.

„Sérii letošních zimních představení odstartoval pohádkový balet Louskáček, který patří ke stálicím klasického i neoklasického repertoáru baletních souborů, přesto jeho obliba u dětských i dospělých diváků stále vzrůstá.

Příběh vypráví o kouzlu Vánoc, které proměňuje lidi v pohádkové bytosti, toužící po idylickém dobrodružství," říká Marcela Bednaříková, tisková mluvčí Národního divadla moravskoslezského.

Vše je jen sen v krásné sváteční atmosféře Štědrého večera. Balet NDM nabídne v průběhu Vánoc velkým i malým divákům také klasickou baletní pohádku na motivy bratří Grimmů Sněhurka a sedm trpaslíků.

Mrazík

Mezi oblíbená vánoční představení patří také pohádkový muzikál Mrazík.„Byli jsme již počtvrté, krásný zážitek a vždy nás to naladí na tu předvánoční atmosféru," uvedla divačka Julie. „Rodiny sdílející nadšení pro muzikál se mohou během vánočních svátků těšit také na Kytici příběhy známé básnické sbírky v autorském pojetí Pavla Helebranda nebo na oblíbený muzikál na motivy biblického příběhu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť," dodává Marcela Bednaříková.

Zábava

Polechtat bránice se rozhodla o letošních Vánocích činohra NDM. Hned na 1. svátek vánoční uvede lehkovážnou komedii Oscara Wildea Jak důležité je mít Filipa a nebudou chybět ani činoherní bestsellery Habaďúra a Donaha! (Hole dupy).

„Donaha! je divácky úspěšné všude tam, kde se u nás hrálo a hraje. Je to především výborný nápad, který je do jisté míry absurdní, do jisté míry dojemný a do jisté míry velmi vtipný. Pro mě je to také příběh o chlapském přátelství v krizové situaci, což je velký lidský motiv," komentuje úspěšnost činoherního muzikálu ředitel NDM Jiří Nekvasil.

Klasickými tituly potěší vánoční publikum také opera, která během svátků uvede opery La traviata, Prodaná nevěsta a Nabucco. Mezi letošní silvestrovská představení budou patřit Perfect Days a Noc na Karlštejně. Také o letošních Vánocích mají příznivci divadla možnost potěšit své blízké a darovat zážitek darovat divadlo. Národní divadlo moravskoslezské připravilo speciální Zimní předplatné a dárkové zimní poukazy.

Více informací najdete na www.ndm.cz.