V překladu Jiřího Joska a v úpravě ostravského dramatika Tomáše Vůjtka ztvární titulní roli Tomáš Savka, který zatím sbírá vavříny především v oblasti muzikálového divadla. Ofélii si zahraje Pavlína Gajdošíková a jejím otcem Poloniem se na jevišti stane současný velmi populární nejenom divadelní, ale také filmový a televizní herec Miroslav Etzler, rodák z Ostravy.

SKVĚLÝ REALIZAČNÍ TÝM

„V životě jsem Polonia nehrál, ale když jsem dostal nabídku ztvárnit tuto postavu a současně jsem se dověděl o složení realizačního týmu, tak jsem jako rodilý Ostravák souhlasil. Ostrava je pořád moje město, byť už v něm dlouho nebydlím. Ale mohu prozradit, že jsem právě na Slezskoostravském hradě jako kluk hledal poklad, ale marně. Takže dnes to beru jako satisfakci. Ale vážně. Text jsem se naučil a teď už budu bedlivě poslouchat, co mi přinese Tomáš Vůjtek, jehož si nesmírně vážím, a myslím si, že v českém divadelním prostoru patří k výjimečným zjevům. Co mě velmi ovlivnilo, je úžasný překlad Jiřího Joska," uvedl na včerejší tiskové konferenci v Ostravě Miroslav Etzler. V dalších rolích se představí Jan Vápeník, Jan Fišar, Dana Růžičková, Josef Kaluža, Radoval Král a další.

POZORUHODNÁ PŘEDSTAVENÍ

Na programu letošních Letních shakespearovských slavností v Ostravě, které potrvají do 7. srpna, jsou také další pozoruhodné inscenace. Patří k nim také novinka komedie nazvané Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete z pražské produkce v režii Jany Kališové s Nelou Boudovou, Milanem Šteindlerem nebo Václavem Koptou, Josefem Cardou a dalšími hereckými protagonisty, která je na programu ve dnech 25. až 27. července.

V reprízách budou uvedeny inscenace Romeo a Julie ve dnech 29. až 31. července, která je dílem režijního dua Skutr (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský) s Janem Sklenářem a Terezou Voříškovou v titulních rolích, dále Mnoho povyku pro nic (1. až 3. srpna) v režii Jiřího Menzela. Komedie plná bláznovství a milostných zápletek v režii Michala Langa Jak se vám líbí je na programu 4. až 7. srpna.

Epilog Letních shakespearovských slavností obstará ve dnech 8. a 9. srpna slovenská inscenace Dvaja páni z Verony s Lukášem Vaculíkem, Zuzanou Norisovou a dalšími známými protagonisty.

„Zájem o jednotlivá představení je letos opět mimořádný, ale vstupenky jsou ještě k dostání v obvyklých prodejích. Všechny návštěvníky chceme znovu upozornit, by se oblékli spíše sportovně a nebrali si s sebou do hlediště deštníky," uvedl za pořadatele festivalu Vladimír Polák. O Letních shakespearovských slavnostech vás budeme v Deníku podrobně informovat.