Takže je jasné, že se v Ostravě objeví představitelé někdejšího muzikálového ztvárnění Ježíše - Kamil Střihavka, Dan Bárta, který na jevišti ztvárnil postavu Jidáše, ale také Bára Basiková, která si zahrála už v minulosti Marii Magdalenu. Na koncertě vystoupí také Aleš Brichta, Bohouš Josef, Tereza Černochová, Dasha, Wings, Dance 2 x s a další protagonisté.

„Na postavu Marie Magdaleny vzpomínám velice ráda. Bylo to vlastně před lety moje první setkání s muzikálovým divadlem.

Prožila jsem čtyři roky báječné práce s výbornými kolegy, takže to bylo velmi příjemné období. Těším se na ostravské říjnové koncertní provedení, ale také na 11. listopadu, kdy muzikál Jesus Christ Superstar má premiéru v Hudebním divadle v Karlíně v Praze,“ přiznala v minulých dnech Bára Basiková. V uplynulých týdnech se zotavovala z následků úrazu, který před časem utrpěla. Ale věří, že bude do listopadu fit. „V koncertním provedení se to dá zvládnout i s určitým handicapem, ale na jevišti, kde musíte nejenom zpívat, ale tančit i hrát, musím být v pořádku,“ dodala zpěvačka.

„Koncertní záležitost Jesus Christ Superstar, to je pro mě především setkání s bezva lidmi, s nimiž se mi výborně spolupracovalo a vzhledem k tomu, že se jedná už asi o poslední setkání v tomto projektu, o to více se těším na to, jak to bude v Ostravě v pohodě,“ domnívá se charismatický zpěvák Dan Bárta.

Připomeňme jen, že Webberovo jedinečné dílo, které napsal s textařem Timem Ricem, vzniklo v roce 1969. Je to příběh, jenž vypráví o posledních dnech Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování. Poprvé ho mohlo obecenstvo spatřit v londýnském West Endu a následně pak také na Broadwayi. Na počátku sedmdesátých let byl podle divadelní předlohy natočen slavný film v režii Normana Jewisona. Vstupenky na ostravské koncertní provedení slavného muzikálu jsou ještě k dostání v obvyklých předprodejích.