Z původní sestavy nebude chybět ani Bára Basiková, která si zahrála Marii Magdalenu. Na koncertě vystoupí také Aleš Brichta, Bohouš Josef, Tereza Černochová, Dasha, Wings, Dance 2x s a další protagonisté.

„Musíme odlišovat dvě věci. S připravovaným muzikálem v Hudebním divadle v Karlíně, který se chystá na podzim, nemá toto koncertní provedení nic společného. Vzhedem k tomu, že jsem v minulosti s Otou Balagem a celou divadelní partou mockrát zpíval v muzikálu Jesus Christ Superstar, tak jsem přijal nabídku zazpívat si na koncertech v Ostravě a Bratislavě. Je to pohodové vystoupení, s nímž čas od času vyjíždíme za publikem, ale zdá se, že letos to bude naposled. Koncertní provedení má velkou výhodu v tom, že vás nesvazuje nějaký divadelní tvar. V pohodě si zazpívám písničky, které se mi líbí, setkám se s lidmi, se kterými se jinak nepotkávám. Poklábosíme, dáme si třeba i panáčka, a pak se zase rozejdeme domů. Takže pro mě je to velmi příjemná záležitost, ale bohužel už zřejmě končí,“ svěřil se Moravskoslezskému deníku zpěvák Dan Bárta.

Připomeňme jen, že Webberovo jedinečné dílo, které napsal s textařem Timem Ricem, vzniklo v roce 1969. Je to příběh, jenž vypráví o posledních dnech Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování. Poprvé ho mohlo obecenstvo spatřit v londýnském West Endu a následně pak také na Broadwayi. Na počátku sedmdesátých let byl podle divadelní předlohy natočen slavný film v režii Normana Jewisona. Vstupenky na ostravské koncertní provedení slavného muzikálu jsou k dostání v obvyklých předprodejích.