Strhující dílo milostného trojúhelníku, plné lásky a citů, si během let získalo přízeň publika na evropských pódiích. Už dosavadní zkoušky na ostravském jevišti ukázaly, že se publikum může těšit na klasickou scénu hostujícího Davida Baziky, která bude plná romantických obrazů, prosvícených barev a kostýmů taktéž hostující Marie Blažkové.

Hudební nastudování je dílem dirigenta Roberta Jindry, současného uměleckého ředitele ostravské opery. „Jsem opravdu nadšený, že mohu dirigovat dílo výsostně romantického autora, který byl obdivovatelem Richarda Wagnera, stejně jako jsem já. Hudba Massenetova díla má mnoho barevných odstínů, je to vrchol romantismu. Pracovat s takto křehkým opusem, který bude uváděn na ostravském jevišti po dlouhých čtyřiašedesáti letech, je opravdu zázrak, když navíc najdete souznění s orchestrem, sólisty, ale také sborem, kteří si libují ve zpěvném vyznění celého díla,“ svěřil se námve středuprávě Robert Jindra, kterého jsme vyrušili na zkoušce.

Tak jako on, i režisér Jiří Nekvasil dokazuje, že je mu blízká nejenom moderna, ale také romantická řeč opery. Na jevišti se zpívá ve francouzském originále.

Do hlavních rolí obsadil vedle už zmíněných jmen v postavě Werthera Aleše Jenise a Jakuba Kettnera, kteří ztvární v alternaci postavu Alberta. Charlottou se na jevišti stanou Jana Sýkorová a Zuzana Švéda, Sophii vytvoří Agnieszka Bochenek-Osiecka a Barbora Perná. V roli správce se střídají Martin Gurbaľ a Bogdan Kurowski, Schmidtem se na jevišti stanou Václav Morys a Martin Šrejma.

Čtvrteční premiéra v ostravském Divadle Antonína Dvořáka, která začíná v 18.30 hodin, slibuje nezapomenutelný divácký zážitek.