Pouze na jediném koncertě v České republice vystoupí v letošním roce světová operní hvězda José Cura z Argentiny, který patří k nejlepším tenoristům současnosti.

Stane se tak 15. března v ostravské ČEZ Aréně. Na ostravském koncertě ho doprovodí pětasedmdesátičlenný orchestr opery Jihočeského divadla v Českých Budějovicích pod vedením argentinského dirigenta Maria De Roseho.

„José Cura rozhodně netrpí hvězdnými manýrami. Neměl na produkci koncertu žádné speciální požadavky. Podle našich informací je to velmi sympatický a kontaktní umělec, který si na svých předcházejících vystoupeních v České republice získal velké sympatie publika," říká za pořadatele ostravského koncertu Miroslav Beinhauer.

Podle jeho slov se vstupenky za ceny od 590 do 1490 korun poměrně rychle prodávají. Argentinský pěvec proslul originálními interpretacemi hrdinů italských a francouzských oper a inovativními koncerty díky sametovému hlasu i fascinujícímu jevištnímu projevu. Často se totiž na koncertech představuje i v netradiční roli. „Osobně diriguje orchestr, v některých skladbách současně diriguje a zpívá," dodal Miroslav Beinhauer.

Hostem ostravského vystoupení bude mladá slovenská operní pěvkyně Linda Ballová. Zpěvačka, kterou si José Cura osobně vybral, strhává pozornost výjimečným dramatickým projevem. Má za sebou řadu vystoupení doma, ale i v zahraničí.