Frontman Elánu Jožo Ráž se tedy rozhodl, že po posledním koncertě výpravné šňůry skupinu opustí. Nevylučuje, že se jednou za čas s muzikanty někde výjimečně objeví, ale další turné nebo nahrávání zcela vylučuje.

„Končím, protože chci. Tentokrát jsem rozhodnutý a nenechám se přemluvit. Nejsem unavený a publikum miluju, ale vím, že končím a hotovo. Seknout s kariérou je potřeba tehdy, kdy vás lidé žerou. Když je už nebudete zajímat, je pozdě,“ uvedl Jožo Ráž.

Zdroj: Youtube

A co bude dělat zbytek kapely po odchodu Ráže? „Skupina chce pokračovat, já ovšem už ne. Uvidíme, pro co se rozhodnou. Urazili jsme dlouhou cestu, ale já moc na minulost nevzpomínám. Prostě co bylo, bylo a je pryč. Žiju pro současnost,“ doplnil Jožo Ráž. Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek.

JOŽO RÁŽ při rozhovoru pro Deník.
Frontman kapely Elán Jožo Ráž exkluzivně pro Deník: Jsem mistrem v nicnedělání

Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), kteří společně skládají písně. V současnosti s nimi skupinu Elán tvoří Peter Farnbauer (kytara, zpěv), Lubo Horňák (klávesy), Števo Bugala (bicí), Richard Šimurka (saxofon), Martin Haas (pozoun) a Samuel Šimek (trubka).

Zdroj: Youtube