„Když jsem přijížděl do Ostravy, tak jsem si všimnul mnoha předvolebních bilboardů. Myslím si, že jedny volby právě proběhly během dnešního večera. Vy, kteří jste přišli sem do haly, jste si už totiž svobodně zvolili. A myslím si, že to byla správná volba. Za ni vám patří od mne velký a upřímný dík,“ uvedl s úsměvem Karel Gott nedlouho poté, co se objevil na pódiu téměř zcela zaplněné Ostravar Arény, která ho přijala ovacemi ve stoje.

A když Mistr začal zpívat českou verzi písně Forever Young - Být stále mlád, posluchači si začali pobroukávat s Karlem Gottem a mladé, ale i dříve narozené fanynky máchaly rukama se světélkujícími mobily nad svými hlavami…

Po každém Gottově hitu, který zazpíval, tentýž rituál. Květiny a další dárky přijímá na pódiu rozzářený zpěvák. „Ano, nechybí i čokoláda a domácí koláčky, ty tady zvláště umí,“ komentuje radostně Karel v podřepu, když přijímá tyto pozornosti od svých fanynek. „Doufám, že bezpečně vstanu,“ žertuje legendární interpret, aby vzápětí zazpíval Stokrát chválím čas, ale i další velké písně své dosavadní hvězdné pěvecké kariéry.

Obdiv trenéra

Karel Gott se před ostravským Galavečerem hvězd sešel se známým hokejovým trenérem Vladimírem Vůjtek a jeho manželkou. Všichni tři na snímku. Zdroj: Ostravar Aréna

„Koncert se mi moc líbil. Měl spád. Všichni účinkující velmi dobře zpívali. U pana Karla Gotta oceňuji jeho obdivuhodnou vitalitu, kterou prokázal po všech těch zdravotních peripetiích, kterého ho před časem potkaly. V tomto mu patří můj velký obdiv,“ uvedl Vladimír Vůjtek, známý hokejový trenér, který v minulosti vedl jako kouč český i slovenský národní hokejový tým.

Karel Gott se stal součástí mého života  

Paní Ludmila z Ostravy-Zábřehu včera určitě nemohla chybět v Ostravar Aréně. Právě tam zpíval její miláček, zpěvák Karel Gott. „Možná se mi budete smát, ale on se stal součástí mého života,“ svěřuje se Deníku jeho velká fanynka, jinak velice charismatická žena.

Ta má už sice důchodový věk, ale vitality na rozdávání. „Poprvé jsem byla na jeho koncertě v patnácti v Praze, kdy mě s sebou vzal bratranec. Nadšeně jsem doslova hltala všechny jeho písničky. A později začala vystřihávat kupony z časopisu Mladý svět a posílat mu na nich hlasy, aby se stal Zlatým slavíkem. Vždycky jsem to moc prožívala, dokonce spolužačky na střední škole, které si pouštěly v té době více třeba Beatles, nemohly pochopit, proč Karla tak bezmezně obdivuji,“ líčí nám nadšeně žena, která vlastní snad všechny Mistrovy vinyly, ale také cédéčka a jeho alba, které kdy u nás vyšly.

A za posledních dvacet let nevynechala jeho jediný koncert v Ostravě. „Mám obrovskou radost z toho, že se zpěvák, který měl před dvěma lety závažné zdravotní komplikace, a už se zdálo, že nebude zpívat, se znovu vrátil na pódia. Karel Gott v tomto směru zůstává pro mě velmi statečným člověkem,“ říká jeho velká příznivkyně.

Zpěváka miluje i dcera

„Je zajímavé, že repertoár Karla Gotta si oblíbila i má dcera Lenka, která už má svou rodinu, ale občas mě doprovodí na jeho vystoupení a v hledišti si nějaký ten hit s ním potichu zazpívá,“ dodává paní Ludmila, která věří, že její idol zase brzy do Ostravy zavítá.