Blikající ostravská Bonver aréna v páteční večer už z dálky napovídala, že se uvnitř něco děje. A bylo tomu opravdu tak. Konala se zde totiž první rozehřívací noc největšího českého festivalu taneční hudby Beats for Love. Největším tahákem pro vyznavače tohoto stylu se stala britská hudební skupina Kosheen.

Kdo se těšil na formaci v tradiční sestavě, mohl být trochu překvapen. Do Ostravy totiž přijeli pouze dva členové Kosheen - zpěvačka Sian Evans a dýdžej Markee Substance. Trio doplnil rapper MC.

Trojice nastoupila na pódium krátce po půl jedenácté a jednou z nejznámějších písní s názvem Catch si okamžitě roztančila jásající publikum. Poté následovaly další hity, které udržovaly fanoušky ve víru tance a jimiž dnes už čtyřicetiletá Sian dokázala, že má v sobě stále dost energie.

Po úvodních čtyřiceti minutách však přišel zlom. Zpěvačka se stáhla do pozadí a mnohem více než svým fanouškům se začala věnovat cigaretám a alkoholu. V druhé polovině převzal hlavní roli rapper s dýdžejem, kteří už ale Bonver arénu ve varu neudrželi. Celá hala s napětím čekala velkolepý návrat Sian, toho už se však nedočkala.

Na závěr vystoupení zpěvačka sestoupila z pódia k fanouškům v prvních řadách a rozloučila se s nimi prostřednictvím podpisů a vřelých objetí.

Stoprocentním úvodem a neoslňujícím závěrem Kosheen jednoznačně rozdělili publikum. Většina těch, kteří si koupili vstupenku jen kvůli nim, odcházela po jejich vystoupení se zklamáním a rozporuplnými pocity. Vyznavači elektronické hudby, kteří se připravili na velkolepou párty, tančili až do čtvrté hodiny ranní a užili si nezapomenutelný mejdan.

Markéta Jarmarová