Kdysi Richard Krajčo slíbil svým kapelovým souputníkům koncert na fotbalovém stadionu. V příštím roce oslaví skupina Kryštof 25 let existence, nadešel tak čas ho splnit.

„Koncert na fotbalovém stadionu? Až Baník zase získá titul," řekl v létě s úsměvem Krajčo v rozhovoru pro Deník. Nyní je jasné, že na sci-fi se nečeká, a k vysněnému skutku dojde mnohem dřív.

NA STRAHOVĚ HRÁLY UŽ LUCIE I KABÁT

Kryštof tak napodobí Lucii či Kabát, které si jako jediné u nás na takový projekt troufly. „Blíží se neuvěřitelné výročí prvního setkání, jež dalo základy našemu ostravsko-havířovskému bandu, který si už 25 let bude říkat Kryštof. Roční oslavy odstartuje největší show v historii skupiny, která bude zároveň i splnění dávného snu a slibu Richarda o koncertu na fotbalovém stadionu. Buďte u toho s námi," píše se na webu www.krystofnastrahove.cz, kde 16. října začne předprodej vstupenek

NEJVĚTŠÍ SHOW…

Kryštof začínal v klubech a kulturních domech, které pro radost obráží dodnes. Vyzkoušel si hraní v divadlech, aulách univerzit i v kinech. Od alba Rubikon vždy s vydáním každého nového řadového alba míří i do hal napříč celou zemí. A už několik let má kapela vždy vyprodáno.

VYZKOUŠEJÍ NOVÝ FORMÁT

A přesně 16. září 2017 si vyzkouší i další koncertní formát, když se představí na stadionu Evžena Rošického na pražském Strahově.

„Ušli jsme dlouhou cestu od prvního koncertu, na který přišlo méně lidí, než nás bylo v kapele, až po téměř sto tisíc lidí na vyprodaném halovém turné k albu Srdcebeat a našem vlastním festivalu Kryštof Kemp. V rámci oslav 25 let chceme udělat radost sobě i fanouškům a zahrát si na fotbalovém stadionu," říká Richard Krajčo.

Frontman kapely pak jedním dechem dodává: „Úplně na začátku fungování naší kapely jsem to klukům slíbil a fanoušci nás k tomu několik let vybízejí!"

Po nabitých letech 2015 a 2016 Kryštof už dříve vyhlásil na příští rok koncertní přestávku, přesto je tedy evidentní, že se jeho fanoušci mají pořád na co těšit.

„Vždy cítíme ten dav před námi, jeho náladu a atmosféru. Samozřejmě je to jiné v divadlech, klubech, v hale. Ale vždy tam je vzájemné pouto s fanoušky, proto nás to s nimi a asi i je s námi baví. Pokud se nám společně podaří zaplnit i fotbalový stadion, tuším, že to bude zase nová zkušenost jak pro ně, tak pro nás. A my se budeme snažit, aby to byla show, na kterou nezapomenou, stejně jako v halách chceme smazat vzdálenost mezi pódiem a fanoušky," zakončil Richard Krajčo.