Kapela Manowar se představí v České republice vedle Ostravy ještě také v Brně a Praze. „Manowar se vždy řídil filozofií, ,čím větší, tím lepší' a přesně tak tomu bude i při nadcházejícím turné.

Připadalo-li někomu předešlé turné svou velikostí a výpravou monstrózní, pak to, co fanoušci uvidí a uslyší na turné Gods And Kings, je ohromí dvojnásobně. Chceme nadcházející turné věnovat výročí uvedení svých legendárních alb Kings Of Metal a Gods Of War, která jsou dnes považována za základní kameny heavy metalu," dodal Joey DeMaio. Svou hudební kariéru postavila skupina Manowar na oddanosti žánru a nezaměnitelné skladbě svých písní. Kapela získala nespočet ocenění, absolvovala více než šestatřicet světových turné a zahrála si na těch nejvýznamnějších světových metalových festivalech.V lednu letošního roku odehráli členové kapely Manowar koncert před vyprodaným hledištěm v Ostravě.

„Věděli jsme, že naše fanouškovská základna v České republice je velká a oddaná, přesto jsme byli úspěchem, podporou a pozitivním ohlasem v Ostravě natolik ohromeni, že jsme se rozhodli začít evropskou část našeho dosud největšího turné právě v tomto městě," poznamenal Joey DeMaio.

Playlist koncertů v rámci Gods And Kings World Tour 2016 bude obsahovat výběr těch nejznámějších skladeb z obou legendárních alb, včetně dalších známých hitů skupiny, a nebude chybět překvapení. Manowar se představí v sestavě Eric Adams zpěv, Donnie Hamzik bicí, Karl Logan kytara, Joey DeMaio basová kytara.