DENÍK ZAUJALO

Je pátek, krátce před třetí hodnou odpolední. U zastávky Elektra se vine dlouhý had čítající stovky lidí. Nečekají na tramvaj, která by je po práci zavezla domů. I přes nepříznivé počasí se postavili do dlouhé fronty na vstupenky. Za pár minut totiž začne v místním informačním centru předprodej na koncerty Jarka Nohavici.

Obrázek druhý, velmi podobný tomu prvnímu: Stejný den, tentýž čas, opět stovky lidí. Tentokrát však obklopují prodejní pulty postavené v Avionu Shopping Park, symbolicky kousek od kavárny s rybičkami, o níž Jarek zpívá v jedné ze svých písní. Jak dobře tušíte, nepřišli kvůli mega výprodejům nebo super akčním slevám. I oni trpělivě čekají, až se úderem třetí začnou prodávat lístky.

Zájem je obrovský a není se co divit. Vždyť oblíbený písničkář chystá dva velké koncerty v Ostravě po delší odmlce. K tomu navíc přidá jeden pro dětské fanoušky. Ty pro dospělé se uskuteční na zimním stadionu Sareza v Porubě 17. a 18. prosince večer, ten pro nejmenší pak na stejném místě 19. prosince odpoledne. Předprodej má sice pokračovat i v dalších dnech, podle prvotního zájmu lidí ale bude brzy vyprodáno.
„Přišli raději jsme už o půl jedné, abychom koupili lístky pro celou rodinu i pro kamarády. Čekali jsme, že tady bude spousta lidí, protože Jarek zas tolik koncertů nemá. Těšíme se, bude to prima zážitek,“ říká Andrej Šmigala, který je jedním z prvních v dlouhé řadě čekajících příznivců „U rybiček“.

Několik přepážek s prodejci lístků zvládá nápor lidí v shopping parku poměrně s přehledem, původně dlouhý had se roztřišťuje a postupně mizí. Na řadu se v poměrně krátké době dostává i Vladimír Vevričík. „Mám všechny desky Jarka Nohavici, jsem jeho fanda. Tady v Ostravě mívá koncertů málo, takže si ho rád poslechnu,“ konstatuje a schovává si právě zakoupené lístky.

Rozhovor s Jarkem Nohavicou o jeho ostravských koncertech čtěte v sobotním Deníku.