Zpěvačka se také stane jednou z protagonistek tradiční předvánoční akce Deníku Česko zpívá koledy a to právě v Ostravě-Porubě na Alšově náměstí 13. Prosince od 18 hodin.

Ale teď k vašemu novému cédéčku s názvem Já. Jak je koncipováno?

Na titulní straně alba mám na fotografii zakrytou pusu rolákem, což podle mě znamená, že o něm není ani potřeba mnoho povídat. Stačí si ho poslechnout a fanoušci na něm opravdu najdou „mě“. Od začátku mého působení před osmi lety v hudebním světě až po současnost. Jsou na něm mé nejoblíbenější a nejzásadnější písně z předešlých alb, ale také ty, které nikdy na albu nevyšly. Za zmínku určitě stojí úspěšné česko-romské duety s mým kamarádem Janem Bendigem. Prvotina Bloudím měla na videu přes sedm milionů zhlédnutí za rok a pokračování s názvem Toužím má za měsíc jeden milion. Je to krása a máme z toho velkou radost. Kromě toho je na novém albu jedna novinka z dílny Dana Hádla s názvem Ty, což je taková srdeční záležitost věnovaná mému partnerovi. Brzy natočíme klip.

Kde jste hledala inspiraci při vzniku nových opusů?

Všechno to přišlo tak nějak samo. Buď mě někdo s písní oslovil nebo jsem měla chuť na nějaký styl a téma. Takže jsme je zadali různým producentům. Některé písně vznikaly třeba i půl roku, ale jiná byla hotová už za měsíc. Album je hodně pozitivní. O holkách, šťastné a nešťastné lásky, motivační písně a tak různě…

Po velkém úspěchu v televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas v TV Nova vaše popularita jistě stoupla. Jak ji snášíte a nežárlí na vás váš partner který má rovněž atraktivní povolání vždyť je pilotem, ne?

Nemám pocit, že by moje popularita nějak extra stoupla. Koncerty a alba jsem vydávala a měla i před „Tváří“. Spíše jsem se připomněla lidem, kteří na mě třeba po SuperStar už zapomněli a otevřelo mi to dveře jinam. Postoj partnera vůči mně se nijak nezměnil, protože jsem se nezměnila já, a to okolí oba moc nevnímáme. Ano, lítá. Zrovna nedávno se vrátil po měsíci z Rumunska, kde si vyzkoušel menší typy letadel. Ještě ale nemá dobojováno. Pilotní licenci má sice už hotovou, ale v následujících měsících ho čekají výběrová řízení do leteckých společností. Chtěl by létat s dopravními letadly, Boeing nebo Airbus a převážet lidi na větších vzdálenostech.

Učni z Klimkovic napečou půl tuny cukroví - víceméně vlastníma rukama
Učni v Klimkovicích napečou půl tuny cukroví - víceméně vlastníma rukama

Možná zase ta omšelá otázka, kterou jsem vám už položil v našich předcházejících rozhovorech co vy a vysoká škola, pořád jste pilnou studentkou?

Pilnou bohužel ne. Díky show Tvoje tvář má známý hlas jsem se musela na jaře přestěhovat na čtyři měsíce do Prahy a skloubit s tím studium na Vysoké škole báňské Technické univerzitě Ostrava, které bylo bohužel fyzicky nemožné. Proto opakuji první ročník navazujícího studia. Bakaláře už mám a cesta k inženýru se mi o rok protáhne…

Před časem jste si střihla filmovou roli ve snímku Petra Šišky a Dušana Rapoše Muzzikanti. Dostala jste další nabídky v této oblasti?

Rolí bych to moc nenazvala. Asi pětkrát mě oblékli do filmové Múzy, kde jsem ani nebyla poznat a žádné mluvené slovo jsem tam také neměla. Nejsem herečka, takže taková ,,role“ je naprosto v pořádku. (smích) Z čeho mám větší radost, je to, že jsem ve filmu nazpívala jednu z hlavních postav. Herectví z celého srdce obdivuji, ale určitě v této oblasti ambice nemám. Když něco neumím, tak do toho nelezu. (smích)

Co vás čeká ještě do konce roku a kam se vypravíte na Vánoce? Zůstanete doma v rodinném kruhu?

Do konce roku mě čeká řada koncertů. Dokonce jedu své Vánoční turné s hostem Janem Bendigem, které jsme odstartovali začátkem listopadu ve Zlíně. Pokračujeme 3. prosince v ostravském klubu Parník, 5. prosince v Brně a končíme 6. prosince v Praze. Na Vánoce budu určitě doma a nebudu nic dělat. Mám pocit, že letošní rok byl pro mě hodně zásadní a udělali jsme nesmírný kus práce. Trošku toho volna a hlavně teplo domova si o Vánocích zaslouží každý.

A co soukromý život? Je pro vás překážkou, anebo cítíte větší podporu partnera v manželství?

S partnerem jsme zjistili, že zvládneme opravdu všechno a že jeden je tady pro druhého. Měla jsem během pořadu „Tvář“ krizi. Odešly mi hlasivky a doktoři mi řekli, že další kolo v žádném případě neodzpívám. Byla jsem z toho smutná, nemohla jsem mluvit, vůbec nic… Jeden večer po taneční choreografii jsem přišla v Praze před byt a tam stál můj partner s pizzou v ruce. Přijel za mnou na hodinku z Ostravy, že mě chtěl překvapit a nakrmit, protože jsem celý den určitě nic nejedla. Dali jsme si pizzu a jel hned zpět, protože musel druhý den do práce. Nesmírně si vážím jeho i rodiny, že při mně stojí…

Česko zpívá koledy v Ostravě, Alšovo náměstí v Porubě.
Koledy s Deníkem zazpívá také Markéta Konvičková