Vítěz Česko Slovenské SuperStar, držitel ocenění Objev roku ankety Český slavík a především zpěvák s jedinečným hlasovým projevem Martin Chodúr byl ohlášen jako druhý host turné Alexandrovců.

Zazpívá si tak na vybraných koncertech se stálicí české hudební scény Bárou Basikovou. Chodúr slavný armádní soubor natolik obdivuje, že pro něj dokonce složil vlastní píseň. Ta se jmenuje Moskva je v plamenech a je psána přímo na tělo více než 120člennému souboru. Společně s Alexandrovci zazněla tato píseň premiérově hned na prvním koncertě turné 12. května v Praze. Martina Chodúra budou moci dále diváci vidět v Olomouci, Zlíně, Ostravě a Brně. Kromě této novinky zazpívá světový hit Leonarda Cohena Hallelujah.

Také Bára Basiková na turné zazpívá několik písní. Jednou z nich bude árie ze světoznámého muzikálu Andrewa Lloyda Webbera, chybět nebude ani Basikové operně laděný hit Veni Domine. Bára Basiková bude hostem na všech koncertech Alexandrovců v České republice a také v první části turné ve Slovenské republice.

Milým překvapením turné bude vystoupení nejmladší členky souboru Alexandrovců. Valeria „Lery" Kurnushkina vystupuje s Alexandrovci jako sólistka od loňského roku a nyní se tedy poprvé představí českým i slovenským divákům.

S Alexandrovci samozřejmě přijede také vynikající sólista Vadim Ananev, známý též jako „Mistr Kalinka", který měl v květnu 2011 v Praze sólový koncert. Jeho legendární Kalinka nebude chybět ani tentokrát.

Alexandrovci přijíždí do České republiky na své dosud největší turné. Kompletní soubor se všemi sólisty se představí na celkem 17 koncertech ve 13 městech, poté bude jejich cesta pokračovat na Slovensko, kde mají v plánu dalších sedm koncertů. Podle neoficiálních informací půjde zřejmě o poslední vystoupení do roku 2015.

Vstupenky na ostravský koncert lze ještě zakoupit v Ostravském informačním servisu. 

CO NA TO ŘÍKAJÍ:

BÁRA BASIKOVÁ

Je to naprosto originální těleso a spojení s nimi bude pro mě nová a zajímavá zkušenost.

MARTIN CHODÚR

Mám ze spolupráce radost a těším se, protože se spojí má autorská práce i světový repertoár. Pro turné například nacvičuji světové hity My Way, kterou zpíval Frank Sinatra nebo Elvis Presley, a skladbu Hallelujah, nádhernou baladickou skladbu Leonarda Cohena. Už se moc těším a na publikum také! Chci podat výkon svého života.