Při vystoupení měl zavázané ruce. „Na pódium jsem vešel ve chvíli, kdy mi Jan Kraus a jeho host, fotbalista Milan Baroš, připravovali koktejl ze syrových vajec. Ještě předtím se ale stihli vsadit o to, kolik vajíček uvařených natvrdo za dvě minuty spořádám. Kraus mi zavázal ruce. Pak jsme se domluvili na znamení, které ukážu v případě, že budu potřebovat napít, a šlo se na věc. Moderátor mi odstartoval čas. Ze začátku mi to moc nešlo. Pak jsem se ale rozjel," říká devětatřicetiletý jedlík.

Rozšoupl se natolik, že se mu podařilo vytvořit nový světový rekord v jedení vajíček. Původní laťku, nastavenou na dvaadvacet vajec za tři minuty, překonal více než královsky, a to měl zavázané ruce. „Snědl jsem za dvě minuty čtyřiadvacet vajec," chlubí se maxijedlík z Bystré na Pardubicku.

Snímek z natáčení oblíbeného pořadu Show Jana Krause v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích.

Kromě natáčení pořadu má za sebou celou řadu dalších akcí a soutěží v „hltání" jídla. Předem se na ně ale nepřipravuje.

„Trénuji vlastně přímo na soutěžích," popisuje a jedním dechem doplňuje, že v žádném případě není vybíravý. „Sním naprosto všechno, ale když si mohu vybrat, mám raději sladká jídla." Devítiletá praxe v pojídání na něm byla při výkonu znát.

Držitel nového světového vítězství, který měří něco málo přes sto sedmdesát centimetrů a váží necelých osmdesát kilo, dokáže sníst například kilo halušek za osm minut, třicet švestkových knedlíků během čtyř minut, metr syrečků za deset minut nebo kilo bramboráčků za neuvěřitelné čtyři minuty a čtyři vteřiny. „Držím také rekord v jedení steaků. Loni jsem na jedné soutěži spořádal 854 gramů za pět minut," dodává na závěr Němec.

Související článek: Natáčení Show Jana Krause v Gongu

Atmosféra v Gongu několik minut před natáčením. Snímek z facebookové stránky Jana Krause
Atmosféra v Gongu několik minut před natáčením. Snímek z facebookové stránky Jana Krause www.facebook.com/jankraus.cz 

Na jeho výkon se můžete podívat už dnes večer. Prima family vysílá Show Jana Krause natočenou v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích od 22.20. Na "horký" červený gauč tentokrát usedne topmodelka Simona Krainová, fotbalista Milan Baroš, písničkář Pavel Dobeš, skupina Buty a další.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube