Na jediný den se promění v kinosál a jako první uvede českou premiéru nového filmu scenáristy Michala Viewegha a režiséra Jana Hřebejka Svatá čtveřice. Stane se tak už v pondělí 20. srpna.

„My jsme chtěli vyzkoušet i velké promítací plátno auly a Jan Hřebejk nám v tom vlastně vyšel vstříc, protože v Ostravě byl na koncertu Jaromíra Nohavici a prostor ho zaujal," uvedl ředitel sdružení Dolní oblast Vítkovice Petr Koudela. „Plán předpremiéry Svaté čtveřice v Gongu se zrodil hned při mé první návštěvě tohoto úchvatného prostoru. Spojení těžké práce, která tady v minulosti tolik let probíhala, s intelektuálním a kulturním životem, který se tady právě teď v kulisách perfektní architektury rodí, mi jednoduše učarovalo. Již mnoho let patřím k obdivovatelům architekta Josefa Pleskota a prostor, který dostal právě ve Vítkovicích, je naprosto unikátní. Takový sál se prostě jen tak někde nevidí a já věřím, že mu naše jemně nemravná komedie bude slušet," řekl Jan Hřebejk.

Kapacita auly Gong je podle Koudely pro promítání dostatečně velká, takže vstupenky by se měly dostat opravdu na každého zájemce. Diváci podle něj uvidí nejen film, ale první premiérové projekce se přímo zúčastní také herci a tvůrci filmu režisér Jan Hřebejk, scenárista a spisovatel Michal Viewegh, herci Hynek Čermák, Viktorie Čermáková a Marika Procházková.