Legendární kapela přijede v původní sestavě se zpěvákem a klávesistou Michaelem Kocábem, kytaristou Michalem Pavlíčkem, baskytaristou Vilémem Čokem a dvěma bubeníky Klaudiem Kryšpínem a Jiřím Hrubešem. Nebudou chybět originální kostýmy, které k ní neodmyslitelně patří.

Usmíření na pohřbu Havla

Usmíření dříve rozhádané skupiny přinesl pohřeb Václava Havla koncem loňského roku, kde si Kocáb s Pavlíčkem po šesti letech stiskli ruce. Hudební formace se pak rozhodla očistit své jméno u fanoušků a získat zpět ztracený lesk. Jejímu návratu v sestavě z dob největší slávy předcházelo vydání reedice alba Výběr z roku 1987. V prodeji se v aktuálním zvukovém remasteringu a s inovovaným obalem objevilo už letos v říjnu. Bubeník Klaudius Kryšpín pokládá tuto desku za největší dílo, na kterém kdy pracoval. Je první, na které si s Pražským výběrem zahrál. Na koncertech zazní také hity z alba Straka v hrsti oba bubeníci se tak na pódiu vystřídají.

Podle Kocába budou aranže původní

„Budeme se snažit zahrát co nejpřesněji, i když se během let vyvíjely a hráli jsme je jinak," dodal.

Přízeň fanoušků ho těší, ale zároveň chápe, že po sedmi letech na Pražský výběr žádný z nich nezapomene.

„Ti, co s námi těch třicet let jdou, nemůžou na nás zapomenout," podotkl. Na turné má vzniknout záznam na DVD. Fanoušci nebudou ošizeni ani o proslulou postavu Artura Ropotáma, která provázela koncerty kapely v jejím nejslavnějším období.

„S tím to bude ale těžší. Masek jsem měl několik, ale už je nemám. Zjistil jsem ale, že na Barrandově uchovali jednu z filmu Pražákům, těm je tu hej," doplnil Kocáb.