Celkem na třech scénách se představí současná česká špička těchto hudebních stylů, mezi jinými i kapely Limetall a Ingott, v jejichž sestavách lze najít jméno karvinského rodáka a patriota Jury Šperla.

„Ten festival mám moc rád, protože je prostě jiný. Panuje tu přátelská, skoro klubová atmosféra, ovšem ve velkém formátu. Hraje se na dvou pódiích v úžasném prostředí Slezskoostravského hradu, které ještě doplňuje menší stage v loděnici pod hradem. Lidi se tu baví jako jedna velká rodina,“ říká Jura Šperl.

Libero Milan Moník v dresu s číslem 1 na mistrovství Evropy volejbalistů v Ostravě.
Třiatřicet, ty už to máš za pár..., hecují spoluhráči Moníka, kluka z plakátu ME

Deníku prozradil, že kapela Limetall má překvapení, které by si nikdo neměl nechat ujít. „Rozhodli jsme se mimořádně jen na Sorfestu zahrát Ocelové srdce od Citronu, což sice potěší publikum, ale ne už tak naše právníky,“ naráží kytarista Limetallu na známý spor, kdy čtyři původní členové Citronu soubor za dramatických okolností opustili a založili formaci Limetall.

Ingott bude natáčet klip

O dvě hodiny později vystoupí Šperl na pódium jak frontman heavymetalové kapely Ingott a přiznává, že se hodně těší. „Koncerty na Ostravsku jsou pro nás vždycky něčím výjimečné a mají náboj. Ingott na svůj karvinský původ nikdy nezapomněl, máme tady řadu věrných fanoušků a tak dáváme vždy něco k dobru. Tentokrát zařadíme do playlistu songy z CD Na cestě do nebe, která zvítězila v anketě Nejlepší album roku 2019 renomovaného časopisu Spark,“ řekl.

Jedním z účinkujících na Envirofestu Bečva 2021 bude hudebník Tomáš Kočko.
Rok poté. Envirofest Bečva pobaví a také připomene ekologickou havárii

Na letošním Sorfestu se Ingott chystá natočit klip, jehož zpracování se ujme věhlasný režisér David Beránek, který v minulosti natočil pro kapelu Kabát klip k písni Dole v dole a má za sebou také spolupráci s kapelami Pretty Maids, Bonfire, nebo ostravským bardem Jarkem Nohavicou.

Letošní Sorfest ale nebude jen o Limetallu a Ingottu. V sobotu krátce po poledni se představí kapela Skral, Dark Gambale, Krucipüsk, Cocotte Minute,  Sjetý gumy, Kryptor, Nahum, Plexis a na závěr Illuminati.ca & Jana Uriel Kratochvílová.

V rámci doprovodné zóny na Loděnici pod hradem je umístěna třetí scéna festivalu zcela zdarma, kde zahrají úspěšné skupiny mezinárodní hudební soutěže Líheň z minulých let - Září, Vadim Windy, The Pant a Coincidence. Další informace o festivalu a jeho doprovodném programu lze dohledat na www.sorfest.cz.