„Letošní rok bude žánrovým průřezem, který začne zlehka šansonovým večírkem (Chanson? Šanson!), následovat bude částečné uvolnění u pro některé třeba i inspirativní komedie Detektor lži, pokračovat se bude v mistrně tragickém duchu Othello a na závěr nabídnou pražští divadelníci britské drama z pera klasika Harolda Pintera Zrada," říká Tomáš Suchánek, manažer Divadla Petra Bezruče.

Kromě žánrové pestrosti nabízí tato přehlídka také jedinečný pohled do hereckých rejstříků některých členů divadla Kašpar. Kde jinde můžete ve sledu několika dnů vidět Adriana Jastrabana jako obyčejného manžela, vychytralého intrikána Jaga a hned další den jako anglického gentlemana, pro kterého je přátelství nade vše?

A co takhle Jana Potměšila jako milujícího, leč krutého vojevůdce a zároveň jako sebejistého muže, který léta udržuje poměr se ženou svého nejlepšího kamaráda?!

„Do Ostravy se rádi vracíme. Při představeních tu bývá skvělá atmosféra, dobré publikum. Přispěla k tomu určitě i kontinuita ostravského týdne, jen se podívejte, letos přijedeme již počtrnácté za sebou a pevně doufám, že ne naposledy," říká principál spolku Kašpar Jakub Špalek.

Předprodej vstupenek v Divadle Petra Bezruče byl zahájen v pondělí 2. února.