Toto elektrické smyčcové trio, které tvoří tři krásné a křehké muzikantky, se vydalo na své první vánoční turné.

„Přizvat Pepu jako hosta na naše vánoční turné byl můj nápad," vysvětluje houslistka a umělecká vedoucí Inflagranti Markéta Muzikářová.

Na turné přizvaly rockera

„Předně se mi moc líbí jeho zpěv a celkový projev. Kabát je moje oblíbená kapela, kterou poslouchám léta, a z padesáti procent za to může Pepův zpěv. Pak jsem ho viděla zpívat i v muzikálu a zaujalo mě, jak široký má rejstřík a dokáže skvěle zazpívat cokoli. A tak mě napadlo, že bychom to spojení se smyčci mohli zkusit. Navíc je to v soukromí super člověk, vtipný a s energií a takové spojení mám vždycky ráda když společná práce přinese nějaké obohacení, nové nápady, novou energii," dodává Muzikářová.

A co na to Pepa Vojtek?

„Opět zvítězila moje touha poznávat něco nového. Chtěl jsem prostě zažít tour v tak neobvyklém hudebním složení. Současně vznikl nápad předělat i rockovější písničky jen pro smyčcové trio, a myslím si, že to bude hodně zajímavé," usmívá se rocker. Vojtek se s triem Inflagranti představí ve čtvrtek od 19 hodin v Domě kultury Akord v Ostravě-Zábřehu.

Inflagranti – Markéta Muzikářová - elektrické housle, Kateřina Lískovcová - elektrické housle, Sylva Jablonská - elektrické violoncello. MINIVIZITKA

SMYČCOVÉ TRIO INFLAGRANTI vzniklo v roce 2004. V úpravě pro dvoje housle a violoncello interpretuje ve vlastních instrumentálních úpravách nejen klasické skladby Bacha nebo Vivaldiho, ale i hity kapel, jako jsou Metallica, Europe nebo Queen. Za svou kariéru prodalo tisíce hudebních nosičů a za živé DVD Brioso obdrželo dokonce Zlatou desku. Loni vydalo třetí album Christmas Symphony, natočené s velkým symfonickým orchestrem. Členky tria jsou Markéta Muzikářová (housle), Kateřina Lískovcová (housle) a Iris Morisáková (violoncello).