Jak se vyrovnáváte se současnou situací takříkajíc bez kultury a umění?
Uplynul více než rok s covidem, kdy jsme se zpočátku naivně domnívali, že se brzy vrátíme na pódia, ke koncertování a hraní. To se bohužel nestalo a přinutilo nás to k tomu, že jsme zvolnili tempo a hodně času strávili se svými rodinami. Takže se ze mě stal „domácí učitel“, protože mám dvě dcery na distanční výuce, jednu v první a druhou v páté třídě a navíc je to učivo, které ještě zvládám. A navíc jsem k tomu přidal ještě sportovní aktivity: proto namísto do zavřených fitness center jsem začal pravidelně chodit na ranní horské procházky a drobné výšlapy a tím objevuji krásy okolí svého bydliště v Třinci.

A co vaše umělecké aktivity?
Ani v době pandemie rozhodně nepolevují. Tak například se zpěvákem Pavlem Novákem juniorem vysíláme pro TV Šlágr každou středu dobré ráno a řadu dalších pořadů. Hudebně jsme si padli do oka, a když jsme si jen tak z recese „střihli“ v duetu některé hity jeho otce Pavla Nováka, který se už bohužel řadu let na nás dívá z múzického nebe, měly u diváků velký úspěch. A vytvořili jsme duo Šlágr kluci.

Natáčení show TV Šlágr přilákalo do centra Českého Těšína stovky fanoušků této hudby, kteří se nezalekli ani obrovského vedra.Petr Šiška při natáčení show TV Šlágr v Českém Těšíně v roce 2018.Zdroj: Deník / Richard Kutěj

Petr Šiška
Třinecký rodák a patriot Petr Šiška: Filmování mě pohltilo

Slovo dalo slovo a pro Pavla Nováka juniora jste dokonce vytvořil i nové album…
S autorem řady známých opusů – skladatelem a hudebníkem - Mirkem Bazgerem jsme skutečně začali připravovat celé album. Mělo by obsahovat jednak zbrusu nové autorské písně plus sérii vzpomínkových duetů – hitů Pavla Nováka, mezi nimiž nebudou chybět písničky jako jsou Pihovatá dívka, Asi, Jdou panenky trávou a další. Deska by měla vyjít nyní v květnu. Vedle toho připravujeme nový koncertní program v souvislosti s vydáním alba a jakmile to bude možné, vyrazíme na turné nejenom po České republice, ale také na Slovensko. Hudební doprovod obstarají muzikanti z kapel Legendy se vrací a Pavla Nováka mladšího. Jen pro zajímavost: jedna z písniček Nad Moravou svítá, která je na albu, už má u posluchačů docela velký ohlas.

V posledních letech jste se podílel na třech filmech - ať už jako scenárista či producent – což byly letní hudební romance Muzzikanti, pohádka Když draka bolí hlava a komedie Ženská pomsta. Chystáte něco dalšího v této oblasti?
Byť jsou v současné době kina ještě zavřená a zatím náš poslední projekt s režisérem Dušanem Rapošem Ženská pomsta (na scénáři se vedle režiséra podílela Eva Vejmělková pozn. red) se kvůli covidu promítal v kinech pouhé tři týdny. Chceme, aby se film ještě k divákům dostal, takže až situace dovolí, bude ho možno zhlédnout v řadě kinech. Během uplynulého roku jsem se zapojil jako koproducent do projektu pražské filmové gangsterky Ubal a zmiz režiséra Adama Hobzíka, který jsme natáčelí s Kamilem Kožíškem a společností Flamesite, ta byla pro změnu koproducentem snímku Ženská pomsta. Film bude uveden do distribuce, jakmile se otevřou kina. Jedná se o akční komedii ve stylu anglického režiséra Guy Ritchieho.

Petr Šiška, producent (vpravo) s režisérem Dušanem Rapošem při natáčení komedie Ženská pomsta. Foto: zdroj
Petr Šiška o nové komedii Ženská pomsta. Předpremiéru bude mít v Ostravě

Ale mezitím už máte rozepsaný další filmový projekt. Můžete o něm něco čtenářům více prozradit?
Půjde o snímek z cirkusového prostředí, který by se měl začít natáčet letos koncem září v Praze, k němuž jsem napsal scénář. V současné době probíhají castingové zkoušky, režírovat by ho měl jeden mladý talentovaný režisér, jehož jména bych zatím nechtěl prozrazovat, ale mohu prozradit, že v tomto případě dramaturgem snímku bude hudebník, skladatel a spisovatel Lukáš Fišer.