„Pjetka music club vznikl jako volné pokračování hospůdky stejného názvu v Ostravě-Michálkovicích, jejíž provoz byl ukončen. Klub se za léta existence stal kulturním stánkem, kde měli možnost vystoupit nejen jazzoví umělci,“ říká majitel klubu Jakub Sedláček, sám jazzman a hráč na saxofon. Inspiraci našli v jazzových klubech v New Yorku, kde v malém komorním prostředí má divák a posluchač bezprostřední kontakt s vystupujícím umělcem.

„Rádi bychom více pracovali s nábřežím, ale musíme počkat, až budou dokončeny všechny stavební práce. Máme v plánu na blízkém schodišti třeba vystavovat sochy, využít samotné schody k různým studentským výtvarným instalacím,“ prozrazuje Jakub Sedláček.

„Máme spoustu nápadů, mezi ty reálné patří velký projekt Silesian Open, který chystáme na září. Mělo by se jednat o dva dny koncertů, dobrého jídla, výtvarného umění a řemesel. Vše na bázi česko-polské spolupráce, představit by se měli folkoví, jazzoví a další umělci a žánry,“ prozrazuje produkční klubu Lukáš Kleberc.

Kromě toho v měsících, kdy to na posezení venku rozhodně nevypadá, plánují v patře klubu hernu se šipkami a kulečníkovými stoly. „Chceme vytvořit klub, kde by se scházeli hráči a hrály seriózní turnaje v biliáru a kulečníku. A po loňském úspěchu budeme v zimě pořádat ve spolupráci se členy Janáčkovy filharmonie adventní koncerty. Kdo se chce jen tak zaposlouchat do tónů klavíru, i ten má možnost poslechové večery v podání studentů i renomovaných klavíristů budou také během zimy na programu,“ vypočítává produkční Lukáš s tím, že všechny novinky se lze dočíst na facebooku (www.facebook.com/pjetkamusicclub).

Nejen kulturou živ je člověk, a tak mě zajímá, co chystají nového na jídelním lístku.

„Nabídku čítající deset dvanáct jídel pravidelně obměňujeme. Každý čtvrtek u nás vaří Chef nomade, francouzský kuchař François Bouillet. A chystáme thajskou a korejskou kuchyni,“ prozrazuje Jakub Sedláček. Ani vegetariáni se nemusejí obávat. „Sám jsem vegetarián, a tak jsem si speciální jídla do jídelníčku prosadil. A musím říct, že si to návštěvníci pochvalují,“ usmívá se Lukáš Kleberc.

A plány na příští rok? „Přáli bychom si, aby se komunikace, která vede okolo našeho klubu, stala pěší zónou. Ale nevíme, jestli je to možné. Nebo aby se alespoň omezil provoz. Rádi bychom se v rámci zmíněné Malé Kodaně sdružili my tři kluby, které tady fungují. Nevnímáme se totiž jako konkurence,“ vyslovuje své přání produkční a majitel Jakub Sedláček dodává: „Chtěli bychom také lidi naučit za kulturu, kterou jim nabízíme, platit vstupné. Zatím je to vše na dobrovolnosti.“