Svatováclavský hudební festival (SHF) dnes představí v kostele svatého Jakuba staršího v Ostravě-Plesné světově proslulého francouzského flétnistu Philippa Bernolda v programu, v němž zazní Sonáty pro flétnu, cemballo a basso continuo J. S. Bacha. Vedle znamenitého francouzského instrumentalisty se ještě představí flétnista Jan Ostrý, cembalistka Alena Hönigová a violoncellista Libor Mašek.

„Philippe Bernold patří k nejlepším flétnistům světa, možná je dokonce tím nejvýraznějším, je profesorem prestižní školy ve francouzském Lyonu. Flétnista Jan Ostrý je jeho někdejší student a nyní koncertní kolega," říká Igor Františák, ředitel SHF. Dodal, že Philippe Bernold je také dirigentem a před dvěma roky na Svatováclavském hudebním festivalu dirigoval Janáčkovu filharmonii Ostrava. Philippe Bernold má na svém kontě vystoupení se špičkovými hudebníky z celého světa. Namátkou jmenujme například skvělou pěvkyni Barbaru Hendrics, která v minulosti účinkovala už také v Ostravě, dále Yehudiho Menuhina, Jeana Pierra Rampala či Mstislava Rostropoviče.

„Všechno zatím probíhá v naprostém pořádku, velmi mě těší velká účast posluchačů na koncertech, která překonává předchozí, už tak velmi dobře navštěvované ročníky festivalu," poznamenal Igor Františák.