Pouze na jediném koncertě v České republice vystoupí v letošním roce světová operní hvězda José Cura z Argentiny, který patří k nejlepším tenoristům současnosti. Stane se tak už tuto sobotu 15. března v ostravské ČEZ Aréně. Na tomto koncertě ho doprovodí pětasedmdesátičlenný orchestr opery Jihočeského divadla v Českých Budějovicích pod vedením argentinského dirigenta Maria De Roseho.

„José Cura rozhodně netrpí hvězdnými manýrami. Neměl na produkci koncertu žádné speciální požadavky. Podle našich informací je to velmi sympatický a kontaktní umělec, který si na svých předcházejících vystoupeních v České republice získal velké sympatie publika," říká za pořadatele ostravského koncertu Miroslav Beinhauer.

Podle jeho slov jsou ještě v prodeji vstupenky na toto jedinečné vystoupení fenomenálního pěvce. Argentinský umělec proslul originálními interpretacemi hrdinů italských a francouzských oper a inovativními koncerty díky sametovému hlasu i fascinujícímu jevištnímu projevu. Často se totiž na koncertech představuje i v netradiční roli. „Osobně diriguje orchestr, v některých skladbách současně diriguje a zpívá," dodal Miroslav Beinhauer.

Hostem ostravského vystoupení bude mladá slovenská operní pěvkyně Linda Ballová. Zpěvačka, kterou si José Cura osobně vybral, strhává pozornost výjimečným dramatickým projevem. Má za sebou řadu vystoupení i v zahraničí.