Citron totiž v dubnu vyrazí na turné v jedné ze svých nejklasičtějších sestav, která představovala na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let oblíbenou domácí variantu mezinárodní hardrockové a metalové vlny. Ke kapele, kterou tvoří kytaristé Jaroslav Bartoň a Jirka Šperl, baskytarista Václav Vlasák, bubeník Radim Pařízek a zpěvák Fany Michalík, se v dvojprogramu Plni energie a Radegast připojí několik hostů. Jejich jména, či informaci, zda mezi nimi bude i Láďa Křížek, zatím produkce tají.

Vstupenky na turné, jemuž bude vévodit speciální dobová scéna, samozřejmě doplněná i o sochu Radegasta, jsou v prodeji už od tohoto týdne.

Rockeři nestárnou

„Na turné se strašně těšíme. Bude odlišné od koncertů, které naši fanoušci v posledních letech viděli. Zazní na něm i skladby, jež jsme naživo hráli jen párkrát v životě nebo dokonce nikdy, jako třeba Věčný cizinec. Navíc oprášíme i singly, které vyšly ještě před vydáním naší přelomové desky Plni energie," říká baskytarista Citronu Václav Vlasák.

Kapela už od začátku roku na turné pilně zkouší. „Některé písničky, hlavně z období Radegastu, jsou velmi těžké a navíc řadu z nich předěláváme do novějšího aranžmá," dodává Vlasák.

Program turné skupiny Citron

18. dubna Praha, Meet Factory

19. dubna České Budějovice, KC Art Igy

20. dubna Velké Meziříčí, Jupiter Club

25. dubna Brno, KC Semilasso

27. dubna Zlín, Masters of Rock Café

28. dubna Ostrava, Garage

3. května Pardubice, Žlutý pes