Tereza Chlebovská, která se stala Českou Miss 2012, si tak během svého ročního kralování splnila jeden ze svých snů, zahrát si ve filmu.

„V komedii Martin a Venuše hraji takovou trošku povýšenou krásku, která vlastně neúmyslně inspiruje hlavní hrdinku Vendulu v podání Kristýny Bokové, aby se sebou konečně něco udělala. Tak snad to tedy bude ve výsledku kladná postava," řekla dvaadvacetiletá Tereza Chlebovská o své první filmové roli. Ve filmu Martin a Venuše režiséra Jiřího Chlumského se Chlebovská objeví po boku Jana Budaře či Tomáše Hanáka.

Přestože Terezčina role v nové české komedii není velká, je třeba připomenout, že ani největší filmové hvězdy většinou nezačínaly svou kariéru hlavní rolí. Spolužáci a učitelé, kteří znají Terezu Chlebovskou ze základní nebo střední školy, se shodují, že talent určitě má.

Například Základní škola v Třemešné opatruje ve svém archivu fotografie z vystoupení školního hereckého souboru, na kterých by Terezu Chlebovskou nejspíš nikdo nepoznal, protože si zahrála jednu z hlavních rolí v chlapeckém přestrojení. „Školní divadlo pro ni určitě bylo dobrou průpravou, aby se zbavila trémy z vystupování před publikem nebo před kamerou," komentovala herecké začátky Terezy Chlebovské ředitelka školy v Třemešné Jana Brodová.

Producent filmu Adam Dvořák její obsazení do filmu komentoval slovy: „Role, kterou jsme nabídli Tereze, je velmi krásná, mladá a tak trochu luxusní dáma, takže oslovit půvabnou Českou Miss pro nás byla jasná volba."

A troufla by si po této zkušenosti v budoucnu zahrát ještě v dalších filmech? „Natáčení filmu byla pro mě určitě velmi zajímavá a nová zkušenost. Nyní mám k práci celého štábu a herců velký respekt. Budoucnost je otevřená a ničemu se nebráním, ale jestli se někdy budu věnovat herectví, to teď opravdu neřeším," usmála se otázkám na další filmovou kariéru Tereza Chlebovská.

Celý příběh filmu Martin a Venuše se odehrává kolem manželství hlavních hrdinů. Mladá výtvarnice v podání Kristýny Bokové-Liškové se stará o domácnost a tři děti. Její manžel Martin, kterého představuje Marek Taclík, tráví většinu času v práci a snaží se zabezpečit rodinu, na kterou mu nezbývá čas. Obě strany dělají pro rodinu maximum, ale zároveň mají pocit, že ten druhý nedělá dost. Jejich vztah se pokusí zachránit pomocí sázky Martinův otec, který nechce přihlížet rozpadu rodiny. Zda se podaří Martinovi zvládnout a postarat se jeden měsíc o domácnost, děti i o sebe, se můžeme dozvědět v kině Mír od 7. března.

Tereza Chlebovská si od chvíle, co si na hlavu nasadila třpytivou korunku, vyzkoušela stát před filmovou kamerou již několikrát. Pohotově odpovídala moderátorům talk show, propůjčila svůj půvab televizní reklamě nebo hudebnímu klipu Tomáše Pastrňáka, kde navíc přidala ladný tanec. Společně s Terezou Fajksovou, Lindou Bartošovou a Jitkou Nováčkovou se Tereza Chlebovská zúčastní natáčení pro Prima Family v pořadu VIP Prostřeno. Se svou korunkou krásy se tato sympatická dívka symbolicky rozloučí na finále České Miss 2013, které se koná v sobotu 23.března.

Anna Dohnalová