Předchozí
1 z 4
Další

Ples v opeře

Na dnešní večer si pro vás Divadlo pod rouškou nachystalo záznam známé operety Ples v Opeře, kterou jste v premiéře mohli vidět v roce 2015. Svůj operetní debut na prknech Divadla Jiřího Myrona v ní zažil Tomáš Savka, ale zazpíval si zde s chutí třeba i Josef Moravec (znáte ho například z Janáčkovy opery Osud). A vůbec celý ansámbl operety/muzikálu NDM si to užíval. Pletky v Paříži jsou prostě cool. 

Představení sledujte v 18.30 na: Youtube kanálu NDM

foto z představení Ples v Opeře - NDMZdroj: archiv NDM

Online ochutnávka jarních aristokratických jídel

Co takhle vyzkoušet něco nového Online ochutnávka může být pro dnešek to pravé. Přesně to pro vás nachysali na Zámku Raduň. 
První díl z cyklu historické gastronomie bude věnován jarním jídlům v aristokratickém prostředí.

Série videí, která vás vtáhne do děje poutavým povídám o autorce kuchařky z místního prostředí – šlechtičně Eleonoře Lichnovské – a zavede do nepřístupných prostor zámku Raduň a Hradec nad Moravicí. A hlavně vám předvedou tvorbu jednotlivých pokrmů, ať můžete vařit s námi

Jaké bude menu? Těšit se můžete na chřest, jarní bylinkovou polévku, telecí maso a samozřejmě nemůže chybět ani dezert!

K dobrému jídlu bezesporu patří také skvělé víno, i o tom si budeme povídat, s kým jiným než s Vaškem Müllerem.

Lahůdkou bude pak moderní gastro výzva. Jak si asi s historickými recepty poradí Petr Baier, jehož foodart znáte pod značkou Fully Belly?

Od 19.00 můžete zjistit více na: FB události Zámku Raduň

Tipy Deníku  -  RaduňZdroj: archiv Raduň

Fabric Live Stream

Když si budete chtít užít  pořádnou porci taneční muziky, v tom případě se dneska koukněte na live stream klubu Fabric. Tamní oblíbení DJs pro vás nachystají hezký sobotní večer. A tancovat můžete doma klidně i v pyžamu.

Stačí se od 18:00 připojit na: FB klubu Fabric

Tipy Deníku - klub FabricZdroj: archiv Fabric

Racek

Komorní scéna Aréna otevřela svůj archiv a tak se můžete kouknout na zajímavá představení, které jste tady třeba nestihli.

Stačí si pořídit vstupenku, připojit se a pak už si jen užívat divadlo u vás doma. Dnes to bude Anton Pavlovič Čechov: Racek. Inscenace měla premiéru v roce 2006 a režíroval ji umělecký šéf Komorní scény Aréna Ivan Krejčí. Roli spisovatele Trigorina v ní ztvárnil herec Dušan Škubal. 

Záznam představení začíná v 18:30 a vše potřebné se dozvíte na: FB události Komorní scény Aréna

fotografie z představení Racek v Komorná scéně ArénaZdroj: archív Komorná scéna Aréna

pif