Mimořádný benefiční koncert na pomoc nemocnicím milosrdných bratří v Itálii v boji s pandemií COVID-19 připravili milosrdní bratři v Brně. Koncert bude živě vysílán na Rádiu Proglas a také prostřednictvím TV Noe.

Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského dnes udělal radost krejčovnám a dílnám  NDM, kde už třetí týden šijí textilní roušky, 2. dubna 2020 v Ostravě.
VIDEO: Fanfára za roušky. Takto "trubadúři" v Ostravě vzdali hold švadlenkám

„V Česku nyní svádíme těžký boj, aby se šíření koronaviru co nejvíce zpomalilo a ideálně zastavilo, ale nezapomínejme na země, kde je situace mnohem horší,“ zveřejnila na webu komunita českých a moravských milosrdných bratří, kteří soucítí s Itálií a tamní situací, která nezvládá nápor nemocných a kapacitu zdravotnictví.

Letos přenosy z Chodských slavností TV Noe nezajistí.
TV Noe svými programy posiluje duchovní podporu. Pomoci má zejména starým lidem


Televize Noe se připojuje živým vysíláním dobročinného koncertu Pomoc pro Itálii. Uskuteční se v neděli 5. dubna ve 20.00 hodin v brněnské vile Stiassni a účinkovat bude Trio Bohéma, jehož členy jsou Kristina Vocetková (violoncello), Matouš Pěruška (housle) a Jan Vojtek (klavír). Všichni tři hudebníci již mají věhlas a získali mezinárodní ocenění. Navzdory sálu bez diváků zazní skladby Josepha Haydna, Antonína Dvořáka a Paula Schoenfielda.

Zdroj: Youtube


Celý koncert bude provázán průvodním slovem moderátora Víta Pospíchala, který povede také rozhovory s představeným české komunity milosrdných bratří Martinem Mackem a italským provinciálem Massimem Villou. Přispívat na Pomoc pro Itálii lze již nyní, a to na otevřené konto s číslem 1341663309/0800 s variabilním symbolem 2020.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník