To slibuje všem návštěvníkům Markéta Hejkalová, ředitelka už pátého ročníku Ostravského knižního veletrhu, který se uskuteční ve dnech 6. až 8. března na výstavišti Černá louka v Ostravě.

Markéta Hejkalová, sama též spisovatelka a překladatelka, představí svoji novou knihu nazvanou Rudé paprsky severního slunce.

„Mezi hosty nebudou chybět spisovatelé, jako jsou Michal Viewegh, Dora Čechová, Bohumil Vurm, Martin Jun, záhadolog a cestovatel Arnošt Vašíček. Kolotoč autorského čtení z novinek členů ostravské pobočky Obce spisovatelů České republiky zazní v sobotu odpoledne v pořadu Ringišpil aneb Těpatdřystyfulatduperele, v němž účinkují Aleš Dostál, Jana Hochmannová, Božena Klímová, Jana Richterová, Lydie Romanská, Miroslav Sehnal, Jarmila M. Skalná, Miroslav Stoniš, Radana Šatánková, Břetislav Uhlář a Soňa Záchová," zve na veletrh Markéta Hejkalová.

Podle jejích slov bude také velmi přitažlivý program na výstavišti, který připravila Česká televize v podobě promítání pozoruhodných dokumentů a setkání se známými hosty.

„Za všechny bych uvedla Václava Chaloupka, Kateřinu Winterovou či Lindu Rybovou," dodává Markéta Hejkalová. Brány veletrhu se pro návštěvníky otevřou vždy od 10 hodin dopoledne a v pátek a v sobotu bude otevřeno do 18 hodin, v neděli pak do 16 hodin.