„Byla jsem na deset dnů v Řecku. Krásná příroda, moře úžasné. Ale už po pěti dnech, kdy jsem si krásně zaplavala, vyzkoušela místní kulinářské speciality, tak jsem se zase těšila domů," říká s úsměvem pohodová interpretka.

„Domov, to je momentálně naše chalupa kousek od Bílovce, kde se cítím báječně, bydlím zde s rodinou syna Adama a je mi tady dobře. Mám tam své soukromí," vyznává se umělkyně.

Do důchodu se nechystá

„Do pěveckého důchodu se zatím nechystám. Zpívání mě stále moc baví a je to bezvadné. Pravda je, že ani letos se skoro nezastavím. Sice už mám o něco méně koncertů než vloni, ale hlavně na podzim budu mít hodně práce, což je dobře. Musím si velmi pochválit atmosféru všude tam, kde zpívám, třeba na náměstích, lidé chodí a jsou bezvadní, " libuje si Věra Špinarová.

Na pódiu se Suzi Quatro

Koncem srpna ji čekají tři společná vystoupení s velkou rockerkou Suzi Quatro 29. srpna na zámku Konopiště, o den později v Buchlovicích a posledního srpna v Hradci nad Moravicí.

„Vystoupím v první části a Suzi Quatro má druhou půlku. Není to naše první společné účinkování. Myslím si, že jsme spolu už něco dělaly před asi čtyřmi nebo pěti lety. Suzi Quatro je podle mě ve velmi dobré formě, dobře jí to zpívá. Nedá se říci, že bychom se nějak dobře znaly. Naposledy, když jsme se viděly, měly jsme čas se jen pozdravit, zatímco já jsem dozpívala, Suzi už byla na pódiu, takže na dlouhé povídání zatím čas nebyl," dodává Věra Špinarová.

Ještě předtím v rámci Beskydského hudebního léta zpěvačka vystoupí v areálu koupaliště Sluníčko v Ostravici už 22. srpna - více zde.

Turné s Petrou Janů

Koncem roku čeká Věru Špinarovou ještě jedno velké turné. Podnikne je společně s další naší hudební stálicí Petrou Janů. Pod názvem Turné 2014 exkluzivní spojení jedinečných hlasů představuje osm zastavení ve městech v České a Slovenské republice.

Do Multifunkční auly Gong v Dolní oblasti Vítkovic přijedou tyto dvě matadorky české populární hudby 18. prosince. Obě zpěvačky se posluchačům koncertu představí ve dvou samostatných blocích svých největších hitů za doprovodu skupin Golem a Band Adama Pavlíka. Jako perličku si pro své fanoušky připravily i zbrusu nový společný duet.

„S Petrou Janů se známe už dlouhá léta, jsme kamarádky, byť každá žijeme na jiném konci republiky. Na společné turné se už moc těším a taky že si v průběhu koncertu střihneme společně nový duet. Vystoupení v Gongu bude pro mě tím posledním v tomto roce, ale jak už jsem řekla se zpíváním rozhodně nekončím," svěřila se Deníku zpěvačka Věra Špinarová. Je stále ve výborné pěvecké formě.