Ještě před koncertem se s ním sešli novináři na tiskové konferenci, kde jej ale nemohli ani fotit či natáčet. Woodkid přesto velmi trpělivě odpovídal na dotazy novinářů. Některé otázky a odpovědi přinášíme.

Jakou hudbu jste poslouchal v dětství?

V tomto mě hodně ovlivnili rodiče. Takže jsem často poslouchal třeba Vivaldiho, Beatles nebo Simona & Garfunkela. Mám také polské předky, kteří pocházejí z Krakova, Poznaně a Sopot.

Colours of Ostrava 2013. Woodkid

Jste multimediální estét s konceptuální vizí. Úspěch jste získal především vašimi neobvyklými videoklipy. Co je pro vás prioritou?

Rád se mazlím s technikou a ve svých projektech spojuji obraz, zvuk pokud možno co nejosobitějším způsobem.

Jak přijímají vaše projekty v různých zemích světa?

Myslím si, že všude stejně a nadšeně, z čehož mám velkou radost.

Odráží vaše hudba současný stav naší planety?

Pokud máte na mysli politiku, tak tou se ve svých projektech nezabývám…

Kdo je Woodkid?Francouz Yoann Lemoine s polskými kořeny, hudební producent, který režíroval videoklipy pro řadu známých jmen. Dvě videa pro Lanu Del Rey, dále třeba Teenage Dream pro Katy Perry. Začátkem roku 2011 vyměnil své jméno za pseudonym Woodkid a začal komponovat hudbu. Album The Golden Age pokračuje tam, kde Woodkid se svými videoklipy skončil. Deska přináší plno krásných aranží. Kombinuje plno zajímavých hudebních nástrojů a příjemně je střídá. Od klidných klavírních podkladů se smyčci až k důrazným a temným experimentům.