Kromě autorských výstav špičkové současné tvorby však prostory o rozloze zhruba sta metrů čtverečních chtějí nabídnout i prodejní místo, zájemci tak můžou z galerie odejít bohatší i o nějaký ten obraz, kresbu, grafiku, sochu či dílo ze skla.

Premiérová výstava je pak v galerii k vidění od 22. června. Představuje plastiky Jasana Zoubka a obrazy Radana Wagnera. Oba autoři jsou přitom z Prahy a v Ostravě vystavují vůbec poprvé, milovníci umění by tak rozhodně neměli nově otevřené prostory minout.

Šanci ke zhlédnutí zmíněných děl mají návštěvníci až do 14. září. V druhé polovině měsíce by následně měla navázat vernisáž výstavy oceňovaného ostravského výtvarníka a vysokoškolského pedagoga Zbyňka Janáčka.

Galerie ZAZA v Ostravě.Zdroj: Deník / Pavel Sonnek

Kromě již výše zmíněného ZaZa disponuje samozřejmě i řadou dalších exponátů, těšit se tak můžete například na tvorbu Jiřího Načeradského, Romana Franty, Lindy Vontor, Lukáše Orlity, Jiřího Slívy, Hany Puchové, Aleše Lamra či Adolfa Borna.

Velký prostor k prezentaci svých prací zde ovšem dostávají také mladí a začínající umělci. Vstup do samotných výstavních prostor navíc zdobí socha Tomáše Bečky, absolventa Fakulty umění Ostravské univerzity.

Je tedy patrné, že se v galerii budete v budoucnosti setkávat i s místní výtvarnou scénou. Projekt rodící se v centru města pod křídly Radany Zapletalové tak rozhodně může být velkým příslibem pro ostravské kulturní dění.

PAVLÍNA VÍTKOVÁ

Snímek k článku Ostravské jaro 1968 v České televizi.
Ostravské jaro 1968 v České televizi