V malebném beskydském prostředí strávila bruntálská rodačka pět dnů. Proslulá světová houslistka v léčebném zařízení absolvovala komplexní rehabilitační program včetně koupelí, masáží nebo speciálních cvičení. „Vše je zaměřeno na krční páteř, protože levá část mého těla je více zatížená díky postoji s houslemi. Den ode dne to bylo po různých procedurách a cvičeních stále lepší a lepší. Dnes se již cítím báječně, zregenerovaná, nabitá a plna optimismu,“ uvedla v sobotu Iva Bittová s tím, že kromě procedur odpočívala a cvičila na housle.

„Byla jsem také na hradě Hukvaldy,“ doplnila umělkyně, která v rámci svého pobytu navštěvovala také unikátní zařízení Polarium, ve kterém se lidé léčí velmi nízkými teplotami – mínus 120 stupňů Celsia.

Od počátku letošního roku jedna z nejoriginálnějších osobností současné české hudební scény kromě mnoha koncertů, z nichž bylo významné koncertní turné s "kouzelnými" houslemi po Slovensku, točila snímek Tajnosti, který režírovala Alice Nellis. Právě hlavní roli filmu vyprávějící příběh ženy, která chce začít znovu, ztvárnila Iva Bittová. Snímek bude mít premiéru 17. května. „Nyní budeme jezdit po premiérách tohoto filmu v Praze, Brně a Ostravě,“ prozradila Bittová program na příští dny.

Iva Bittová se prosadila začátkem osmdesátých let v duu s Pavlem Fajtem. Její diskografie sahá do sféry alternativní, lidové i klasické hudby. Také si zahrála i v několika českých a slovenských filmech, z nichž jsou nejznámějších Balada pro banditu a Želary. Dnes žije se dvěmi syny v Lelekovicích u Brna. Bydlí zde v řadovém domě s kamennou deskou, na které je podobizna světoznámé houslistky.

V Beskydském rehabilitačním centru v Čeladné se loni léčilo zhruba 3300 pacientů, což je zhruba stejný počet jako v roce 2004. Další tisíce žádostí ale muselo loni centrum opět odmítnout, protože pacienty nemělo kde ubytovat a léčit. V Čeladné se v minulých letech například léčila poslední Československá mistryně světa v gymnastice Věra Černá, olympijský vítěz ve vzpírání a nejlepší sportovec Československa z roku 1980 Ota Zaremba, přední český herec Bronislav Poloczek, zpěvák Pavel Novák, bývalý český fotbalový reprezentant René Bolf, populární rosnička Romana Vítová a filmový producent a herec Petr Jákl, nebo atletka Pavla Hamáčková-Rybová. Před měsícem zde rehabilitovali atleti Denisa Ščerbová a Jaroslav Bába.