Najzar pokřtí zítra své debutové album pod názvem Tula večer ve frýdecko-místeckém klubu Stoun. Křest je součástí koncertu, kterého se zúčastní také hosté kapely Najzar. Vedle předskokana v podobě bruntálského dua Holubci (Jindra Holubec a jeho bratr) vystoupí spolu s Najzarem také bývalý klávesista Marek Hlosta a frýdecko-místecká písničkářka Hanka Kopřivová, která se probojovala do semifinále soutěže Česko hledá písničku.

„Pastrňák s Kroczkem pokřtí nové cédéčko vodou z pramene, který ve Vyšních Lhotách vytéká z hory Prašivá. Pramen i místo, kde se nachází, jsou pro album Tula více než symbolické, neboť právě tady vznikla drtivá většina textů a melodií,“ říká frontman kapely, zpěvák a kytarista David Stypka.

Ve frýdecko-místeckém kině Vlast týž večer vystupuje andělem oceněný Tomáš Kočko. Tomášovo vystoupení končí v devět hodin večer a Najzarův křest v nedalekém Stounu začíná o hodinu později. Návštěvníci, kteří se z kina Vlast přemístí do Stounu, budou mít díky dohodě organizátorů vstupné za symbolických 30 korun – stačí jen ukázat vstupenku z Kočkova koncertu.

„Album Tula bylo natočeno ve studiu Richarda Kroczka na Starých Hamrech. Na cédéčku je jedenáct písní v češtině. Grafický návrh obalu pochází z designérského studia Brand Nu v anglickém Southamptonu frýdecko-místeckého rodáka Radima Malinice. Tula se nahrávala na přelomu let 2005/2006, později přibyly ještě dvě nové písně. Právě píseň Osudová „z druhé várky“ byla vybrána coby singl firmou Universal music a brzy by se měla objevit v českých rádiích,“ dodává David Stypka.

Najzar dokončuje práce na klipu k písni Osudová, který se zčásti natáčel v Thajsku ve spolupráci se špičkovými beskydskými paraglidisty. „Ten klip je vlastně takový scenáristický bonbonek. Nejenže se podařilo dostat Najzar do Thajska, aniž by tam kdokoliv z nás odjel. Dokonce jsme dokázali naprosto převrátit časovou souslednost a udělali jsme z Najzaru bývalé hvězdy,“ usmívá se David Stypka.

Kapela Najzar hraje v současné době ve složení David Stypka - zpěv, kytara, Tomáš Březina – basová kytara, Roman Žáček - bicí a Jaroslav Kaplan – klávesy.