"V noci od 22 hodin do dnešního rána na místě bylo přibližně 1100 lidí. Situaci monitorujeme. V terénu jsou naše hlídky i hlídky městské policie z Vítkova a nedalekého Budišova nad Budišovkou," řekl mluvčí opavské policie René Černohorský. Dodal, že na příjezdových cestách jsou nyní i dopravní policisté, kteří budou regulovat odjezd účastníků.

Ani starosta Vítkova Pavel Smolka nemá v souvislosti s technoparty informace o mimořádných událostech. "Nic jsme nezaznamenali. Podívat jsme se tam byli večer a chystáme se na prohlídku opět odpoledne. Během dne by účastníci měli odjíždět a pak začnou místo organizátoři uklízet. Úklid potrvá až do pondělí," doplnil.

Technoparty podle jeho dřívějšího vyjádření měla veškerá potřebná povolení. Pořadatelé si pronajali rekreační areál Hadinka u Klokočova, který je mimo obytnou zástavbu. Akci, kterou organizátoři nazvali Prvomájové veselice s hudební produkcí, povolily radnice ve Vítkově i Budišově nad Budišovskou.

Během první noci se na místo podle policie sjelo až 2300 lidí. V sobotu, pravděpodobně vinou vedra, řady účastníků značně prořídly. Technaři se na místo začali vracet až ve večerních hodinách. Druhou noc na party ale strávilo podle odhadů policie maximálně 1100 lidí.

Policejní hlídka dosud zasahovala jen jednou, když pomáhala sedmadvacetiletému francouzskému účastníkovi technoparty, kterého v sobotu ráno na prstech ruky pokousal volně pobíhající pes. Hlídka jej odvezla na infekční oddělení nemocnice. Policistům se agresivní zvíře nepodařilo najít, protože na místě pobíhá řada volně puštěných psů.