„Zpívám koledy tak pět až šest let, máme je v repertoáru nejenom v naší kapele Marian & 333, ale také v hudebním seskupení Šajtar, s nímž také hraji,“ svěřil se Roman Šmahlík, hráč na bicí nástroje.

Jeho kolega z kapely, basový kytarista Jan Pavelčák je na tom podobně: „Koledy jsem dříve vnímal pouze pasivně, ale natolik se mi zalíbily, že jsem si je oblíbil, tedy zvláště lidové,“ dodává Jan Pavelčák.

„Letos v létě, kdy bylo obrovské vedro jsme se nastěhovali do hudebního studia a cvičili právě vánoční koledy a to se nám moc a moc hodí,“ usmívá se před dnešním večerním koncertem Marian & 333, frontman stejnojmenné kapely. Trojici muzikantů a zpěváků doplní hosté.

Budou mezi nimi také vokalistka Petra Vašková, která působí rovněž v hudebním seskupení Iršava. „Koledy jsou půvabné a hlavně by měly podkreslit atmosféru Vánoc,“ míní Petra Vaškova.

Na pódiu se objeví i Kateřina Bílá, hráčka na cimbál, která hraje v muzice Šajtar. „Vánoční písně a tedy i koledy mě provázejí už od malička, folklor miluji, takže se na dnešní večer velmi těším, neboť mám kontakt s živým publikem zvláště v předvánoční atmosféře,“ říká Kateřina Bílá. Dnešní podvečer s líbeznými tóny slibuje milý zážitek.

Ukázku jejich tvorby si můžete poslechnout hned:

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube