A je to tady zase… Nejen na sociálních sítích lidé lamentují nad tím, že se v centrálním ostravském parku (Komenského sadech) kácejí stromy.

Emoce a návaly zlosti na straně běžných občanů versus argumenty a další vysvětlování od politiků na straně druhé. Obhajoba místostarosty Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Rostislava Řehy (Piráti) byla vcelku věcná, ale opět přichází spíše se dvěma křížky po funuse. Politickou předvídavost tady hledáte marně.

Každému je přece jasné, že by si v dnešní on-line době už nikdo nedovolil v centru města pokácet stromy bez příslušných povolení. Smutná a zarážející je však jiná věc.

Kácení stromů v Komenského sadu, 2. sprna 2022, Ostrava.
Kácení stromů v Komenského sadech v centru Ostravy opět vyvolalo emoce

A to transparentnost a otevřenost v těchto třaskavých věcech. Politici, dnes už i ti z městských obvodů, jsou mistry světa v sebechvále a sebeprezentaci na sociálních sítích, kde se předhánějí v tom, jak makají a konají dobro ve prospěch občanů a společnosti.

Když ale mají oznámit široké veřejnosti nepopulární věc, tak mlčí a raději dělají, že se jich daný problém netýká. I proto je kritika občanů týkající se kácení stromů v Komenského sadech pochopitelná a svým způsobem i logická.