Jenže na konci Velikonoc jim mohly zbýt jen oči pro pláč. Protože právě toto hnízdo se stalo v noci z neděle 4. na pondělí 5. dubna zcela nepochopitelně terčem dosud neznámého vandala či vandalů. Nejen, že porušili zákaz vycházení, ale hnízdo bylo doslova rozmetáno, čin vzbudil snad u všech Opavanů jen negativní reakce.

Rozmetaná velikonoční výzdoba na Ptačím vrchu.
Vypsána odměna! Opava chce hlavy vandalů, ničili výzdobu na Ptačím vrchu

Z těch slušnějších výrazů zmiňme slova jako nehoráznost, ostuda, neúcta. Mnozí volali po návratu možnost pranýřování, jiní se přimlouvali alespoň k veřejně prospěšných pracím.

Strážníci teď zkoumají kamery. Na Ptačím vrchu pohyb podezřelých osob zaznamenali, avšak kamera je otočná a bohužel nebyla právě v daný moment dostatečně přiblížena. I přesto se nevzdávají a v pátrání pokračují dál. Opavský patriot Roman Ulbrich vypsal za informace, které povedou k dopadení „individuí“ odměnu 500 korun a hledá další případné sponzory, aby se odměna ještě zvýšila.

Velikonoční výzdoba Opavy.
Jedni chválí, druzí kritizují. Jak se opavská velikonoční výzdoba líbí vám?

Tak či tak držme palce městské policii, aby byla identita osoby či osob co nejdříve odhalena. Zničení výzdoby, nad kterou zaměstnankyně školky jistě strávily nemálo času, je skutečně otřesné a zůstává nad tím mírně řečeno rozum stát. Viníkům uložit nejpřísnější možné tresty. I když pranýřování to asi nebude. Škoda. Tak alespoň veřejná omluva paním učitelkám z mateřské školy, zpytování svědomí a zaplacení zdemolované dekorace.